- Reklama -
Prezidentė susitiko su policijos generaliniu komisaru Linu Pernavu. R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su naujuoju policijos generaliniu komisaru Linu Pernavu aptarė policijos darbą.

Prezidentė generalinį komisarą įpareigojo tęsti didžiausios Lietuvos institucijos, atsakingos už visuomenės saugumą, reformą.

Valstybės vadovė kaip svarbiausius policijos veiklos uždavinius paminėjo Lietuvos žmonių saugumą, policijos paslaugų prieinamumą, greitą reagavimą į pagalbos šauksmą. Pasak Prezidentės, žmonės turi jaustis saugūs visur – ir viešose vietose, ir namie, o nebaudžiamumo sindromas, piktnaudžiavimas, korupcija, atsainumas nukentėjusiojo atžvilgiu turi likti praeityje.

„Ištikti nelaimės žmonės pirmiausia kreipiasi į policijos pareigūnus. Visuomenės pasitikėjimą, kurio policija įgauna vis daugiau, reikia pateisinti kiekvienu atveju”, – sakė Prezidentė.

Policija turi stiprinti ryšius su gyventojų bendruomenėmis, užsitikrinti visuomeninių talkininkų paramą, padėti steigtis saugios kaimynystės grupėms. Tik bendradarbiavimas su visuomene ir abipusis supratimas padės pasiekti efektyvesnių darbo rezultatų.

Artimiausiu metu policijos laukia euro įvedimo iššūkis. Būtina imtis visų priemonių, kad nauja valiuta į Lietuvą ateitų sklandžiai ir saugiai.

Prezidentė atkreipė generalinio komisaro dėmesį į būtinybę imtis prevencinių priemonių per artėjančius savivaldos ir pirmuosius tiesioginius merų rinkimus, kad būtų užkardyti mėginimai pirkti rinkėjų balsus.

Policijos pareigūnams turi būti keliami aukšti išsilavinimo ir veiklos standartai, neturintys nieko bendra su perteklinės jėgos naudojimu ir piktnaudžiavimu valstybės suteiktomis galiomis. Būtina toliau tęsti ir plėsti pareigūnų rotaciją, didinant jų atsakomybę ir skleidžiant gerą profesinę patirtį.

Prezidentė generalinį komisarą įpareigojo neprarasti budrumo reaguojant į geopolitinius iššūkius, rimtai vertinti bet kokius nesantaikos kurstymus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!