- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį, balandžio 22 d. 11 val., susitiks su naujuoju Europos ekonominių ir socialinių reikalų komiteto (EESRK) pirmininku Henri Malosse. Susitikimo metu bus aptartas Lietuvos pasirengimas artėjančiam pirmininkavimui ES Tarybai, taip pat pirmininkavimo prioritetai ir ES energetinio saugumo klausimai.

Šalies vadovė ir komiteto pirmininkas kalbės apie Lietuvos bei komiteto bendradarbiavimą pirmininkavimo metu. EESRK yra tarpininkas tarp ES institucijų ir darbuotojų, darbdavių, vartotojų, aplinkosaugos, nevyriausybinių organizacijų atstovų. Šis komitetas rengia rekomendacijas ekonominėmis ir socialinėmis temomis, į kurias ES institucijos atsižvelgia priimdamos sprendimus. Komitete dirba 344 atstovai iš visų ES šalių narių, tarp jų – 9 lietuviai.

Susitikimo metu bus plačiau aptartas ir vienas iš svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo klausimų – energetika. Lietuva sieks pažangos kuriant ES vidaus energijos rinką ir naikinant ES esančias energetines salas. EESRK rekomendacijoje apie energetines salas akcentuojama, kad Baltijos valstybių priklausomybė nuo vienintelio išorinio tiekėjo, kuris nesilaiko ES vidaus rinkos principų, yra ekonomiškai ir politiškai nepriimtina.

Didesnis socialinių partnerių įtraukimas į ES sprendimų priėmimo procesą taip pat bus susitikimo tema. Lietuva pirmininkavimo metu sieks plataus įvairioms organizacijoms atstovaujančių žmonių bendradarbiavimo sprendžiant įvairias ES iškylančias socialines ir ekonomines problemas.

Lietuva anksčiau kreipėsi į EESRK dėl nuomonių parengimo penkiomis temomis, tarp kurių – moterų užimtumo klausimas, valstybės valdomų įmonių reforma, Baltijos jūros strategijos įgyvendinimas. Šių dokumentų parengimas bus svari pagalba Lietuvai siekiant konkrečių pirmininkavimo tikslų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!