- Reklama -
Prezidentė susitiks su Seimo valdyba. Nuotr. iš lrp.lt
Prezidentė susitiks su Seimo valdyba. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį, rugsėjo 8 d., 10 val. prieš artėjančią parlamento rudens sesiją susitiks su Seimo valdyba ir aptars svarbiausius darbus valstybei ir žmonėms. Prezidentė nuosekliai laikosi tradicijos du kartus per metus prieš rudens ir pavasario sesijas susitikti su Seimo vadovybe.

Prezidentė išskiria kelias sritis, kur reikia didžiausio susitelkimo: priimti socialiai orientuotą ir saugumą užtikrinantį biudžetą, įgyvendinti struktūrines reformas, stiprinti antikorupcines iniciatyvas.

Prezidentė yra pateikusi 7 iniciatyvas, ypač svarbius skaidrumo didinimui, šalies konkurencingumo užtikrinimui. Šiuo metu Seimui jau pateiktos įstatymo pataisos dėl adekvačios atsakomybės už neteisėtą praturtėjimą, korupcinius nusikaltimus. Prezidentė praėjusią savaitę taip pat inicijavo valstybės ekonominei raidai ypač svarbią profesinio mokymo pertvarką.

Seimo politinės valios laukia dar pavasario sesijoje teiktos Prezidentės iniciatyvos dėl Registrų centro pertvarkos, taip pat dėl galimybės nuteisti užsienyje besislapstančius nusikaltėlius už akių, atsakomybės griežtinimo vengiantiems mokėti mokesčius bei gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisų, kurios išplečia turto deklaracijas turinčių pateikti asmenų ratą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!