- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui ratifikuoti Lietuvos ir Norvegijos vyriausybių susitarimą dėl kalinių perdavimo tvarkos.KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui ratifikuoti Lietuvos ir Norvegijos vyriausybių susitarimą dėl nuteistųjų perdavimo tvarkos.

Dvišalis susitarimas tarp Lietuvos ir Norvegijos buvo pasirašytas 2011 metų balandžio 5 dieną Osle, Prezidentės valstybinio vizito metu.

Iki šiol nuteistųjų perdavimo klausimai tarp abiejų šalių buvo sprendžiami vadovaujantis keletu skirtingų sutarčių, nes Norvegija nėra Europos Sąjungos narė. Ratifikavus šį susitarimą bus suvienodinta ir pagreitinta nuteistųjų perdavimo tvarka.

Susitarimas numato, kad Norvegijoje gyvenęs ir nusikaltimą padaręs Lietuvos pilietis bausmės vykdymui galės būti sugrąžintas į Lietuvą greičiau ir paprasčiau. Tokio asmens pervežimo išlaidas apmokės Norvegija, kai iki šiol šias išlaidas turėjo padengti Lietuva. Jeigu asmuo Norvegijoje be pertraukos gyvena ilgiau nei 5 metus, remiantis susitarimu, bausmės vykdymui galės būti pasirinkta ir Norvegija.

Vadovaujantis susitarimu, Lietuva galės atsisakyti pripažinti nuosprendį ir vykdyti bausmę, jei padaryta veika nelaikoma nusikalstama pagal Lietuvos teisę. Be to, Lietuva galės atsisakyti priimti nuteistuosius ir tuo atveju, jeigu iki bausmės vykdymo pabaigos bus likę mažiau nei pusė metų.

Susitarimas bus taikomas tik tiems nuosprendžiams, kurie bus priimti jau po sutarties įsigaliojimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!