- Reklama -

įpareigojo diplomatines atstovybes visokeriopai padėti Lietuvos piliečiams, gyvenantiems užsienio šalyse, spręsti dėl vaikų teisių gynimo iškylančius klausimus. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, vaiko teisių apsaugos kontroliere Edita Žiobiene ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktore Odeta Tarvydiene aptarti, kaip ginami užsienyje gyvenančių Lietuvos vaikų interesai.

Prezidentė praėjusios savaitės pabaigoje pavedė Užsienio reikalų ministerijai ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai įsigilinti į vaiko teisių problemas, su kuriomis kitose šalyse susiduria šeimos. Užsienio reikalų ministras ir vaiko teises ginančių institucijų vadovės atsakė į Prezidentės klausimus, kas daroma, siekiant apsaugoti vaiko interesus.

Valstybės vadovė įpareigojo diplomatines atstovybes visokeriopai padėti Lietuvos piliečiams, gyvenantiems užsienio šalyse, spręsti dėl vaikų teisių gynimo iškylančius klausimus. Vaikų tėvai turėtų gauti daugiau išsamios informacijos apie naują aplinką, į kurią patenka šeimos. Užsienio reikalų ministerija, ambasados, konsuliniai skyriai turėtų teikti jiems aktualią ir suprantamą informaciją apie teisinius ir kitus aspektus, su kuriais jie gali susidurti kitose šalyse.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!