- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė Niujorke susitiko su Jungtinių Tautų generaliniu sekretoriumi António Guterresu ir jį tiesiogiai informavo apie Rusijos veiksmus Lietuvos pasienyje, saugumo padėtį regione ir agresyvių pratybų „Zapad“ keliamą grėsmę viso pasaulio žmonėms. Nuotr. iš lrp.lt
Prezidentė Dalia Grybauskaitė  JT generalinio sekretoriaus kvietimu dalyvavo darbo pietuose su pasaulio lyderiais. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė JT generalinio sekretoriaus António Guterreso kvietimu dalyvavo darbo pietuose su pasaulio lyderiais – JAV Prezidentu Donaldu Trumpu, Jordanijos Karaliumi Abdullah II, Pietų Korėjos Prezidentu Moon Jae-inu, Turkijos Prezidentu Racepu Tayyipu Erdoğanu, Japonijos Premjeru Shinzo Abe, Šveicarijos, Liberijos ir kitų šalių Prezidentais.

Susitikimo metu aptarta geopolitinė situacija pasaulyje. Daug dėmesio skirta globaliems saugumo iššūkiams: Šiaurės Korėjos keliamai įtampai, saugumo padėčiai mūsų regione, kovai su terorizmu, Mianmare vykdomam musulmonų rohinjų persekiojimui.

Prezidentė pasinaudojo galimybe dar kartą atkreipti kolegų dėmesį į agresyvų ir destabilizuojantį Rusijos vaidmenį.

Prezidentės teigimu, toks elgesys reikalauja griežto ir sutelkto atsako. Turime neleisti, kad mus baugintų. Negalima ignoruoti ir likti abejingiems prieš elgesį, kuris šiurkščiai pamina tarptautines normas, griauna nustatytą globalią taikos ir saugumo architektūrą, leidžia Šiaurės Korėjai, Rusijai ar kitiems agresoriams įkaitu laikyti taiką.

Šalies vadovė padėkojo JAV Prezidentui už tvirtą paramą užtikrinant Lietuvos saugumą ir įgyvendinant NATO atgrasymo priemones. Pasak Prezidentės, Lietuva ne tik pati nuosekliai investuoja į savo gynybą, bet ir prisideda prie globalių pastangų kovojant su terorizmu. Kitais metais mūsų valstybė didina savo indėlį ir siųs daugiau karių į NATO, JT bei ES vadovaujamas antiteroristines ir saugumo užtikrinimo operacijas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!