- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Irako Respublikos ambasadoriaus Asaado Sultano Hachimo Abu Galalo skiriamuosius raštus. Nuotr. iš www.lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Irako Respublikos ambasadoriaus Asaado Sultano Hachimo Abu Galalo skiriamuosius raštus.

Prezidentė su ambasadoriumi aptarė Irako reformas, siekiant vienyti šalies visuomenę, įgyvendinant teisėkūros reformas. Susitikime taip pat kalbėta apie Irako ir tarptautinės bendruomenės pastangas kovojant su Islamo valstybės teroristine grupuote, veikiančia Irako teritorijoje. 2014 m. Lietuva skyrė humanitarinę pagalbą ir medicininę paramą Irakui.

Lietuvos vadovė su Irako ambasadoriumi aptarė šalių ekonominius santykius. 2014 m. Lietuva į Iraką eksportavo prekių už 1,87 mln. eurų, o importavo už 0,5 tūkst. eurų. Didžiąją dalį Lietuvos ekporto sudarė vaisių ir daržovių sultys, tešlos gaminiai, radarai, radijo bangomis valdomi aparatai. Pasak Prezidentės, Lietuva taip pat turi vertingos patirties transporto ir logistikos, elektronikos, lazerių, gyvosios gamtos mokslų, informacinių technologijų ir ryšių technologijų srityse, o Lietuvos gamintojai galėtų eksportuoti pieno, mėsos produktus.

Susitikime aptartas Irako ir Lietuvos bendradarbiavimas studentų mainų srityje. Prezidentė pabrėžė, jog Irako studentai yra laukiami Lietuvoje. Šiuo metu Lietuvoje iš viso studijuoja 91 studentas iš Artimųjų Rytų regiono, iš kurių 2 yra irakiečiai.

Asaadas Sultanas Hachimas Abu Galalas yra dirbęs žmogaus teisių organizacijoje Irake, ėjo Najafo al-Ashrafo miesto gubernatoriaus pareigas, dirbo Irako užsienio reikalų ministerijoje, nuo 2013 m. yra Irako ambasadorius Lenkijoje. Amabasadorius moka arabų, anglų ir suomių kalbas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!