- Reklama -

Tuščia vieta ilgai nebūna: Graikijos komunistų partija sieks perimti kovotojų už graikų teises prieš ES, ECB ir TVF vaidmenį ir rengiasi visaliaudinėms protesto akcijoms visoje šalyje

Po derybų ES skilus valdančiajai Graikijos partijai Siriza, kuomet parlamente buvo balsuojama dėl trečiojo memorandumo paketo, o ministrui pirmininkui A.Ciprui dėl to praradus visuomenės paramą, kovotojų prieš „antiliaudines priemones“ ir „imperialistinius institutus – ES, ECB, TVF“ vietą Graikijoje tikisi užimti Graikijos komunistų partija.

„Partija Siriza, praeityje pažadėjusi, kad, kai ateis į valdžią, pakeis memorandumus ir antiliaudines priemones „vienu įstatymu“, kuriame bus tik „vienas straipsnis“, pateikė parlamentui, be to, skubiai, „vieną įstatymą su vienu straipsniu“, kuriame buvo išdėstytos naujos trečio memorandumo antiliaudinės priemonės – susitarimai su imperialistiniais ES, ECB ir TVF institutais.

Tuo pačiu metu vicepremjeras p. Dragasakis viešai per Sirizos radiją padėkojo JAV vyriausybei ir prezidentui Obamai už jų indėlį, pasirašant naują susitarimą“, – iki šiol neštą A.Cipro estafetę „prieš antiliaudines priemones“ Graikijoje perėmė Komunistų partija.

Jai pareikalavus, Graikijos parlamente vyko vardinis balsavimas dėl Graikijos susitarimo su ES: „Už“ balsavo 299 deputatai, „prieš“ – 64, „susilaikė“ – 6. Sirizos partija skilo – 38 deputatai balsavimo nepalaikė.

Graikijos Komunistų partija mano, kad pagaliau išmušė jų valanda: jie bandys „pakelti“ graikus į visaliaudinius protestus, kadangi „sąmoningas valdžios melas peržengė visas ribas“.

Kaip rašoma Graikijos žiniasklaidoje, Komunistų partijos lyderis D.Kucumbas nemano, kad Graikija su drachma gali būti tinkama alternatyva tautai – yra ir kitas kelias. Tačiau tuo keliu esą bus galima pasukti tik tuomet, jei tauta, ilgai nelaukusi, susiorganizuos ir susivienys, tas visaliaudinis judėjimas bus aiškios „antikapitalistinės“ orientacijos, bus reorganizuotas „dirbančiųjų judėjimas“ ir bus vystoma socialinė sąjunga prieš monopolijas. Viso to branduolys – Graikijos komunistų partija.

Anot Graikijos KP generalinio sekretoriaus D.Kucumbaso, už graikų nugaros aštrėja kova Vokietijos ir Prancūzijos dėl eurozonos likimos, o taip pat tarp Vokietijos ir JAV – dėl hegemonijos Europoje. Todėl, anot Graikijos komunistų vadovo, „Grexit variantas neatmetamas, nepaisant to, kad pirminiai susitarimai jau pasirašyti“.

Parengta pagal Graikijos žiniasklaidą

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!