- Reklama -

Seimas ėmėsi D.Valio vertimo iš generalinio prokuroro pareigų. KK nuotr.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja teisės klausimais Rasa Svetikaitė „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ pabrėžė, kad iniciatyva atleisti generalinį prokurorą priklauso šalies vadovei.

„Šiuo atveju generalinio prokuroro atleidimo iš pareigų tvarka yra reglamentuota Konstitucijoje ir labai aiškiai: generalinį prokurorą skiria ir atleidžia Respublikos Prezidentas. Seimas dalyvauja pritardamas arba nepritardamas tokiam atleidimui, bet iniciatyva šiuo atveju priklauso, pagal Konstituciją, Respublikos Prezidentui. Prezidentas vadovaujasi Konstitucija, o ne Seimo Statutu“, – radijo laidoje sakė R.Svetikaitė.

Kaip žinia, šiandien Seimas planuoja svarstyti nutarimą dėl siūlymo Prezidentei atleisti iš generalinio prokuroro pareigų Darių Valį.

Socialdemokratų lyderis Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius šiandien Lietuvos radijui sakė manantis, kad Darius Valys turėtų toliau likti savo pareigose.

“Aš manau, kad šitas prokuroras padarė tam tikras išvadas ir jisai tikrai turėtų toliau likti savo darbe”, – LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Tuo tarpu Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija surinko parašus dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą, kurio prašys išaiškinti, ar birželį valdančiųjų priimtos Seimo statuto nuostatos, kuriomis remiantis šiuo metu yra bandoma atleisti Generalinį prokurorą ir politizuoti prokuratūros veiklą, neprieštarauja Konstitucijai ir konstituciniam teisinės valstybės principui.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!