- Reklama -

Raimondas Alekna. KK nuotr.

Valstybinei mokesčių inspekcijai šiandien paskelbus duomenis dėl vieno procento gyventojų pajamų mokesčio paramos politinėms partijoms, paaiškėjo, kad didžiausia parama atiteko Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams. Mokesčių inspekcijos duomenimis, gauti 7870 gyventojų prašymai, pagal kuriuos apskaičiuota paramos suma yra beveik 505 tūkstančiai litų.

„Ši parama rodo, kad pagal piliečių pasitikėjimą TS-LKD yra tarp lyderiaujančių politinių partijų. Suma, kurią partijai paaukojo piliečiai, yra beveik dvigubai didesnė negu artimiausių konkurentų. Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie mumis pasitikėjo, nes šią paramą vertiname kaip galimybę partijoms priartėti prie paprastų žmonių ir bendruomenių bei tapti atspariomis ir nepriklausomomis nuo anksčiau buvusių įtakingų interesų grupių ar finansinių rėmėjų“, – teigė TS-LKD vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna.

Pasak R. Aleknos, bendromis Prezidentės ir TS-LKD pastangomis, priėmus politinių partijų finansavimo įstatymo pakeitimus, partijų finansavimo sistema tapo skaidresnė, nebeliko galimybių juridiniams asmenims remti partijas.  Atsirado naujas ir labai svarbus paramos būdas – kiekvienas dirbantysis gali remti politinę partiją, kurią palaiko, ir skirti jai 1 proc. pajamų mokesčio dalį.

„Didžiausia paramos suma mūsų partijai parodė, kad žmonės remia mūsų bendras vertybes, mūsų atliekamus darbus ir mūsų pastangas, kad Lietuvoje būtų daugiau teisingumo ir teisybės, daugiau pagarbos savo Tėvynei, daugiau tikėjimo Lietuvos sėkme“, – pabrėžė R. Alekna.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!