- Reklama -

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas R.Dagys. Seimo archyvo nuotr.

Atsižvelgdamas į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos (LGKT) sprendimą, kad Pasvalio rajono tarybos priimta mokyklų vadovų pareiginių instrukcijų nuostata, kuria siūloma vadovautis krikščioniškosiomis ir žmogiškosiomis vertybėmis, yra diskriminuojanti, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys sako, kad sprendimas priimtas ignoruojant ES valstybių tradiciją ir istoriją.

„Pačios ES kūrimas buvo paremtas viešai deklaruojant krikščioniškąsias vertybes, jas įgyvendinant per įvairias institucijas. Kalbama ne vien apie religiją. Krikščioniškosios vertybės visoje ES tapo pamatinėmis. Jos įteisintos daugelyje mūsų norminių dokumentų. Todėl jas neigti reiškia neigti Europos Sąjungą, todėl LGKT pareiškimas – visiškai nesuprantamas, – sakė R.J. Dagys ir pridūrė. – Netgi verta pamąstyti, ar pas mus nėra per daug tokių tarnybų, kurios, savotiškai interpretuodamos ES principus, kenkia pačios Europos susitelkimui krizės akivaizdoje.“

Kita vertus, tokia Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos išvada paneigia mūsų pačių pamatines teises ES.

„Europos Sąjunga – tai ne sovietų lageris, kuriame, naudojantis kokiomis nors institucijomis, galima daryti intervenciją į kultūrinę erdvę. ES kaip tik pagrįsta kiekvienos valstybės kultūros vertybių ir požiūrių saugojimu ir jokios institucijos negali tapti kitokios propagandos ruporais“, – teigė parlamentaras.

Lietuvoje krikščioniškos vertybės sudaro pamatinio supratimo apie gėrį ir blogį esmę. R. J. Dagio nuomone, toks kišimasis į tautos mentalitetą – tai mūsų tautos negerbimas.

„Seime reikia iš esmės peržiūrėti įstatymus taip, kad įvairios institucijos negalėtų tapti propagandiniu kitokias vertybes prievarta įgyvendinančių grupių ruporu. Mes gerbiame kitų požiūrį, bet norime, kad būtų gerbiami mūsų supratimas apie gėrį ir blogį bei mūsų tradicijos“, – sakė Seimo narys R. J. Dagys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!