- Reklama -
R.Karbauskis. KK nuotr.
R.Karbauskis. KK nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis vakar ramino lenkiškąją žiniasklaidą, kurią neramino, kad Seimo rinkimus laimėjusioje partijoje yra ir radikalių asmenų.
„Aš esu tikras, kad Lietuvos lenkams mūsų pergalė rinkimuose tikrai yra geras įvykis. Jis yra pozityvus ta prasme, kad atsiranda viltis, kad bus sprendimai ir jie bus iš tikrųjų dėl to, kad mes visi suprantam, kad tos problemos, kurios kyla Lietuvoje arba yra keliamos Lietuvoje, atsiranda dėl to, kad yra dirbtinai eskaluojamos.
Iš tiesų tas supriešinimas tautinių mažumų ir Lietuvos lietuvių, ir bandymas ieškoti čia problemos yra bandymas nešnekėti apie daug didesnes problemas.
Mes dažnai šnekame, kas mus skiria, bet nešnekame, kas mus jungia. O jungia tai, kad tauta išsivaikšto. Ir jeigu kalbėtume apie mūsų demografines prognozes, čia neturi reikšmės – Lietuvos lenkai ar lietuviai, ar Lietuvos rusai, – mūsų mažėja labai sparčiai ir prognozė yra tikrai labai liūdna. Optimistinė prognozė Lietuvai – du milijonai gyventojų. Jeigu po penkiasdešimties metų taip atsitiktų, tai būtų pusiau mažesnė valstybė, negu buvo. To mes neturime leisti.
Ir šitoje vietoje ir Lietuvos lenkai, ir lietuviai, ir visų tautinių mažumų žmonės turėsime padaryti viską, kad žmonės norėtų čia gyventi, kad žmonės jaustųsi saugūs toje šalyje, ir tada mes turėsime šviesią ateitį, kada mes būsime įdomūs partneriai kitiems ir pas mus važiuos žmonės, turėsime kuo pasidalinti“, – kalbėjo R.Karbauskis.
KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!