- Reklama -
Ramūnas Karbauskis nesupranta, kodėl politikams taip rūpi sunaikinti kaimą (Seimo archyvo nuotr.)

Šiandien žiniasklaidai paskelbus apie Susisiekimo ministerijos priimtus sprendimus, kuriais savais automobiliais laikraščius ir laiškus vežiojantiems laiškininkams nurėžta nemaža dalis mašinų nuomos mokesčių, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga pareiškė nesuprantanti, kodėl politikams taip rūpi sunaikinti kaimą.

„Masinis bibliotekų, mokyklų, kultūros centrų uždarymas Lietuvos kaimuose atrodo jau pasiekė apogėjų. Dabar imamasi bene vienintelės likusios, visus jungusios jungties – palikti žmones ir be laikraščių bei pašto. Akivaizdu, kad ir iki šiol skiriamos lėšos kurui paštininkams buvo per mažos. Juo labiau nieks nekompensavo automobilių techninės priežiūros. Nesuprantama, kodėl paštininkai verčiami rinktis ar važiuoti į atokiau gyvenančią sodybą, ar ne“, – sako LVLS pirmininkas R. Karbauskis.

Pasak sąjungos pirmininko, Susisiekimo ministro sprendimai panaikinti kai kuriuos pašto skyrius ir vietoj jų sukurti mobiliuosius – sukėlė didelį vietinių gyventojų nepasitenkinimą. „Visuomet buvome prieš tokius žingsnius, tačiau nesitikėjome, kad padėtis gali dar labiau komplikuotis. Nepritariame ir nepritarsime, kad pašto darbuotojai būtų statomi į tokią padėti, dėl kurios jie negalės atlikti savo pareigų, o gyventojai paliekami visiškoje atskirtyje“, – teigia R. Karbauskis.

LVLS pirmininko nuomone, ministras turėtų suvokti, kad ne ekonominiai argumentai yra svarbiausi kai kalbama apie atokiau gyvenančių žmonių teises būti informuotiems. Juk neretai pašto darbuotojas atlieka ir kitas funkcijas, pvz., atneša pensijas ir pan. Be to, daugelyje vietų uždarius bibliotekas, kultūros centrus, panaikinus vietinių autobusų maršrutus, paštas liko vienintele grandimi jungiančia žmones su pasauliu.

R. Karbauskio teigimu, artimiausiu metu Lietuvos valstiečių liudininkų sąjungos valdyba kreipsis į susisiekimo ministrą reikalaudama sustabdyti neracionalius sprendimus Lietuvos pašto klausimais.

KK inf.

2010-08-11

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!