- Reklama -
Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas R.Paksas. KK nuotr.

„Konstitucinis Teismas įvardijo: aukštojo mokslo reformos nuostatos, kurias teisės aktais įteisino valdančiųjų Vyriausybė bei Seimas 2009 metais, prieštarauja šalies Konstitucijai. Sprendimas dar kartą paliudijo šios valdančiosios daugumos prastą kompetenciją ir absoliutų nesupratimą“, – sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas.

Politiko teigimu, nepaisant to, kad įstatymai yra kolektyvinių sprendimų vaisius, minėtas Mokslo ir studijų įstatymas, turi savo architektą – švietimo ministrą G. Steponavičių.

„Manau, kad studentai, jų tėvai, visa akademinė visuomenė ir šalies piliečiai jau turi pakankamą pagrindą reikalauti ministro atsistatydinimo. Juk per tokių įstatymo autorių ir palaikytojų „malonę“, netinkamai pasielgta su tūkstančiais studijuojančių jaunuolių ir merginų, jie nukentėjo materialiai, sunaikintas dalies aukštųjų mokyklų savarankiškumas. Ministro ir jo komandos atsistatydinimas būtų bent mažas žingsnelis teisingumo link“, – įsitikinęs politikas.

R. Pakso teigimu, aukštųjų mokyklų autonomija visose Europos valstybėse yra vienas iš svarbiausių savarankiškumo, laisvos minties ir pilietinio visuomenės ugdymo instrumentų.

„Niekas neturėtų kėsintis į šiuos dalykus. Bandymai „prisiūti“ aukštąsias šalies mokyklas prie savo kišenės, įteisinti sau palankius ir nuo ministerijos priklausomus jų valdymo organus patyrė fiasko. Valdantieji Kalėdų dienomis bent jau galėtų atsiprašyti, patraukti švietimo ministrą, jei pats nesusipras pasitraukti ir viešai pasižadėti kuo greičiau pakeisti Mokslo ir studijų įstatymą. Tačiau abejoju, kad bent vieną iš šių paminėtų dalykų valdančioji dauguma turės drąsos padaryti“, – sakė „tvarkiečių“ lyderis, Europos Parlamento narys R. Paksas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!