- Reklama -

Maža mergaitė pasakoja, ką su ja darė trys dėdės, tačiau teisėsauga nenori to nei matyti, nei girdėti

Šiandien Garliavoje, Klonio gatvėje, vėl bus policijos ir Policijos departamento Kriminalinės policijos biuro darbuotojų apgultis – Laima Stankūnaitė 14 val. atvyks į N.Venckienės namus pasimatyti su mergaite ir čia bus iki 17 val.

Nors oficialiai teigiama, kad tai pasimatymas, tačiau namiškiai „Karštam komentarui“ išsakė nerimą, kad mergaitę galbūt bus bandoma užmigdyti ir išsinešti – mat mergaitė su Laima Stankūnaite ir su kažkokia psichologe bus mergaitės kambaryje, į kurį apsauga nieko neįleidžia, ir artimieji nežino, kas ten už uždarų durų vyksta.  Mergaitės artimieji nežino, kas ta psichologė ir ar tai iš tiesų psichologė – tiesiog artimiesiems buvo pasakyta, kad čia yra “psichologė”, kuri dalyvaus L.Stankūnaitės pasimatyme su dukra.

Manoma, kad šiandien yra ta lemiama diena, kada L.Stankūnaitė sieks iš namų išvykti su mergaite. Politinis metas tam taip pat labai palankus – Prezidentės šiandien nėra Lietuvoje, ji išvykusi į Vaclavo Havelo laidotuves Čekijoje.

Kaip žinia, Neringa Venckienė yra apskundusi Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį dėl mergaitės sugrąžinimo L.Stankūnaitei, nurodant nutartį vykdyti skubiai, tačiau Panevėžio apygardos teismas, turėjęs per 3 dienas išnagrinėti N.Venckienės skundą dalyje dėl skubaus nutarties vykdymo sustabdymo, iki šiandien tuo klausimu nepasisakė. Manoma, jog laukiama, kaip baigsis šiandieninis L.Stankūnaitės ir motinos susitikimas.

Kaip žinia, mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo byloje esančiame teismo psichologijos akte 2011 m. 09-07 – 10-07 d. Nr. 103MS-143 3 punkte nurodyta, kad mergaitė ekspertizės metu, kaip ir kitų susitikimų su psichologais metu (remiantis civilinės bylos medžiaga), išsako norą gyventi globėjos N. Venckienės šeimoje. Šio ekspertizės akto 8 punkte nurodyta, kad mergaitės ryšys su globėja N. Venckiene stiprus, tvirtas, emociškai pakankamas, pasižymi saugiu prieraišumu.

Teismo posėdžio metu apklaustos VšĮ „Psichologinės paramos ir konsultavimo centro“, esančio Petrausko g. 19A, Kaune, darbuotojos: psichologė Ieva Šidlauskaitė – Stripeikienė ir socialinė darbuotoja Daiva Matulevičiūtė patvirtino, kad mažametė sugeba išreikšti savo nuomonę, mažametės noras visada buvo gyventi su Neringa.

Tačiau nuspręsdamas, su kuo turi gyventi D.Kedžio dukra, Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas V.Kondratjevas į mergaitės norą visiškai neatsižvelgė.

Papildyta

Šiandien Panevėžio apygardos teismas atmetė N.Venckienės skundą dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo nutarties vykdymo skubos tvarka panaikinimo.

Po pasimatymo su mergaite šiandien L.Stankūnaite išvyko dar viena. Kitas pasimatymas su mergaite N.Venckienės namuose rytoj 12 val.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!