- Reklama -
'Tvarkiečių' partijos lyderis Rolandas Paksas (KK nuotr.)

„Kadangi Vyriausybė priima neefektyvius sprendimus, biudžetas nesurenkamas, Seimo narių veikla taip pat duoda per mažai finansinių ir intelektualinių dividendų, manau, kad tinkamiausias kelias būtų įsteigti septynių asmenų visuomeninę tarybą, tokį „Supervisuomį“, kuris pakeistų ministrus ir Seimo narius, nes, sutikime, konservatoriai šiandien valstybę valdo itin neefektyviai“, – dėl valdžios siūlomo naujo holdingo, kuris nustatytų ir koordinuotų valstybinio turto valdymo strategiją, įkūrimo ironizavo partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas.

„Tvarkiečių“ partijos lyderio manymu, visuomenei šiandien siūlomi argumentai dėl vieno didelio holdingo, kuris valdytų visą valstybės turtą, steigimo yra abejotini, prieštaraujantys logikos dėsniams, o motyvacija dėl to turto valdymo strategijos patikėjimo keleto asmenų institucijai yra absurdiška.

„Kam bebus reikalingos ministerijos, valstybinių įmonių valdybos ir stebėtojų tarybos, jeigu įmonės strategiją lems kitos, visiškai kitoje veiklos srityje dirbančios privačios ar valstybinės įmonės direktorius, akcininkas ar vadybininkas? Jeigu pati Vyriausybė, jos ministerijos bei jų departamentai nesugeba sukurti pavaldžių įmonių veiklos strategijos ir jas tinkamai kontroliuoti, kokios garantijos, kad tai padarys septyni „išminčiai“? Jokių. Vadinasi, pasiūlymo esmė slypi kitur“, – sakė politikas.

R. Pakso teigimu, galima spėti, kad holdingas kuriamas siekiant perimti visų valstybinių įmonių veiklos kontrolę ir perduoti ją į keleto asmenų rankas, kurie galėtų lemti ne tik vienos ar kitos konkrečios įmonės, bet ir visos ūkio šakos perdavimą į privačias rankas.

„Neseniai jau matėme bandymą šalies elektros energijos sektorių perduoti į „LEO“ rankas, dabar galbūt projektuojama su visu valstybės turtu, galutinai jį nuvaldžius, pasielgti lygiai taip pat“, – kalbėjo Europos Parlamento narys R. Paksas.

Tvarkiečių lyderio nuomone, kurdami „Visuomį“ efektyviam valstybės turto valdymui, šiandien konservatoriai neakivaizdžiai pripažįsta, kad per jų valdžios metus savais pakeisti kone visų valstybinių įmonių vadovai yra prasti specialistai. R. Pakso teigimu, geras premjeras šiandien kalbėtų ne apie naujų darinių kūrimą, bet pirmiausiai iš, bet pirmiausiai iš politikų ir valstybės tarnautojų pareikalautų atsakomybės bei efektyvaus ir sąžiningo darbo tos valstybės labui.

KK inf.

2010-09-17

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!