- Reklama -
Seimo narys Vytautas Gapšys (Seimo archyvo nuotr.)

Statistikos departamento duomenimis, bedarbių skaičius vis didėja ir jau viršija 330 tūkst. Antrąjį šių metų ketvirtį nedarbo lygis sudarė daugiau kaip 18 proc. Lyginant su praėjusių metų tuo pačių laikotarpiu, bedarbių skaičius išaugo daugiau negu 120 tūkst. Jaunimo (15–24 amžiaus asmenų) nedarbo lygis jau viršija 37 proc. Per metus Lietuvoje nedarbas išaugo labiausiai Europos sąjungoje. Tokio aukšto nedarbo lygio Lietuvoje dar nėra buvę.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys teigia, kad dėl nevykusios Vyriausybės politikos greitai Lietuvoje apskritai gali nelikti dirbančiųjų. „Matematika labai paprasta: Lietuvoje yra 1 mln. 876 tūkst. darbingo amžiaus žmonių, 330 tūkstančių iš jų yra bedarbiai, o emigravo iš šalies apie 450 tūkstančių, tad žmonių, galinčių dirbti, yra apie 1 mln. 100 tūkst. Šie žmonės „ant savo pečių“ turi tempti pensininkus, vaikus, gydytojus, mokytojus, policininkus ir dar nepagrįstai išpūstą valdžios aparatą. O Vyriausybė, vietoj to, kad kaip nors palengvintų šių žmonių gyvenimą, dar kaišioja pagalius į ratus, visais įmanomais būdais trukdydama jiems įsidarbinti ir užspausdama pagrindinį darbdavį — verslą. Tai yra valstybės žlugdymo politika“, — sako V. Gapšys.

„Vyriausybė, kuri nesirūpina savo piliečių gerove, yra nieko verta. Ministrų kabinetas nesiima būtinų veiksmų bedarbystei, didėjančiam emigracijos mastui ir jaunimo nedarbui mažinti. Atrodo, kad valdantieji pamiršo apie verslo skatinimą ir kitus šiuo metu gyvybiškai svarbius socialinius procesus. Žinoma, juk premjerui žymiai svarbiau pasivažinėti dviračiais, paplaukioti baidarėmis arba pasipuikuoti prieš televizijos kameras, negu spręsti valstybės problemas“, — sako V. Gapšys.

Seimo darbiečių seniūnas primena, kad Darbo partija ir jos frakcija Seime nuosekliai siūlė Vyriausybei skatinti užimtumą gaivinant verslą ir didinant jo konkurencingumą, nes jokia valstybės institucija nepajėgi įdarbinti tiek žmonių, kiek verslas. Darbo partijos paruoštoje ekonomikos skatinimo ir gaivinimo programoje buvo numatytos konkrečios priemonės, kaip didinti šalies konkurencingumą ir mažinti nedarbą, tačiau visus darbiečių pasiūlymus valdantieji atkakliai ignoravo ir ignoruoja.

KK inf.

2010-09-17

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!