- Reklama -
Laikinasis partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.
Laikinasis partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.

“Tvarka ir teisingumas atsiriboja nuo balsų pirkimo skandalo Šilutėje ir bet kokių sąsajų su asmenimis, kurie galimai neteisėtai elgėsi per rinkimus į Lietuvos Respublikos Seimą. Partijos pirmasis vicepirmininkas Kęstas Komskis, kurio pavardė minima šioje abejotinoje istorijoje sustabdė savo narystę partijoje kol bus atliktas ikiteisminis tyrimas ir nustatyta tiesa.

Partijos Tvarka ir teisingumas rinkimų štabas negalėjo disponuoti ir nedisponavo jokiomis grynųjų pinigų sumomis ar kitais resursais, kurie yra nurodyti Policijos departamento pateiktoje informacijoje apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl balsų pirkimo. Melagingų žinių paskleidimas prieš Seimo rinkimų antrąjį rinkimų turą apie įvykius Šilutėje partijos kandidatams daro didžiulę žalą. Teisėsaugos struktūrų veiksmai artimiausiu metu turės būti kruopščiai ištirti ir teisiškai įvertinti”, – teigiama partijos Tvarka ir teisingumas paskelbtame pranešime.

„Informacija apie policijos neva „demaskuotą gaują, kuri įtariama pirkusi balsus partijos Tvarka ir teisingumo“ kandidatų naudai“ yra tendencinga ir visiškai neatitinka tikrovės. Tai – provokacija, kuria siekiama kvestionuoti rinkėjų valią ir mesti šešėlį mūsų kandidatams, kurie teisėtai ir skaidriai vykdė savo rinkimų kampaniją,“- pareiškė laikinasis partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Pasak Remigijaus Žemaitaičio, pats ikiteisminio tyrimo pobūdis kelia rimtų abejonių, nes policijos ir kai kurių žiniasklaidos priemonių veiksmai gali būti „režisuojami“, siekiant padaryti spaudimą Vyriausiajai rinkimų komisijai ir įtaką rinkimų rezultatams.

Šiandien surengtoje spaudos konferencijoje R.Žemaitaitis pranešė,  kad po vakar paskelbtos informacijos “tvarkiečiai” aiškinosi, kas yra sulaikytieji asmenys. „Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) buvę jie nariai, susiję su Šilutės Lietuvos laisvės sąjungos skyriumi. Paskutinius rinkimus jie buvo tos partijos stebėtojai. Kai vakar aiškinomės situaciją, yra rasta dar ir kito kandidato medžiaga, tai yra socialdemokrato atstovo, kažkodėl tai Policijos departamentas tos medžiagos neviešina“, – sakė R.Žemaitaitis.

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!