- Reklama -

Prezidentas ir mes valdančiųjų netinkamus veiksmus šalyje matome taip pat. Taip pat vertiname ir „čekučių“ skandalą, kad „žmonių pasipiktinimą kelia ne tik ir net ne tiek protu sunkiai suvokiamos istorijos apie dešimtis ar šimtus skirtingų kortelių degalams apmokėti, ir ne „čekučių“ trūkumas. Ne, kur kas labiau piktina keisti paaiškinimai ir aklas atsakomybės neigimas“.

Džiugu, kad Prezidentas griežtai įvertino valdančiųjų blefą dėl išankstinių rinkimų, labai aiškiai pasakydamas, kad „vietoj to, kad spręstų, atrodytų, aiškią politinės etikos ir atsakomybės problemą, ji staiga pradėjo ieškoti kolektyvinės kaltės. Mėtytis ultimatumais. O galiausiai prabilo apie mistinę „visuotinę amnestiją“. Norą bet kokia kaina išsaugoti savus. Politinės atsakomybės stygių“.

Vertinu ir tai, kad Prezidentas aiškiai įvardijo, jog valdantieji nemoka girdėti kitos nuomonės, nemoka klausytis ir girdėti. Jie ne tik nerodo pagarbos kitai nuomonei, bet dar ir kaskart į konstruktyvią kritiką atsikerta arogantiška panieka. Mes tą patyrėme siūlydami Šešėlinės Vyriausybės pastabas ir pasiūlymus bei Seime teikdami savo projektus, kurie naudingi Lietuvos žmonėms.

Prezidentas šiandien pasakė tai, ką mes sakėme daugybę kartų, reaguodami į valdančiųjų veiksmus, kad kaip ir sako Prezidentas, „vis daugiau nerimo pastaraisiais metais kelia akis badanti dėmesio politikos rezultatams stoka, savitikslės, prastai sumodeliuotos ir praktiniu patyrimu nepagrįstos reformos, skaidrumo stygius, o kartais – tiesiog atviras cinizmas“.

Liberali konservatorių ir liberalų valdžia, kaip sako Prezidentas, vėl mus visus privertė stebėti „naujųjų, kad ir kitomis spalvomis pasidabinusių bebrų atgimimą, savotišką „neobebrystės“ reiškinį. Nedeklaruotas viešųjų ir privačių interesų sankirtas.“ Čia reiktų prisiminti konservatorių elito Dainiaus Kreivio ir viceministro nedeklaruotas „Igničio“ akcijas, laisviečių artimųjų įdarbinimus aukštose pareigose ir t.t.

Labai džiaugiuosi, kad Prezidentas mato visą Lietuvą, ne tik Vilnių. Jam, kaip ir mums, svarbi visa Lietuva su savo miesteliais ir kaimais, tradicijomis, kalba ir kultūra, stipria šeima, kuri gali būti pavyzdžiu kitoms šalims.

Mes priimame Prezidento kvietimą kiekvieną dieną dalyvauti kuriant stiprią, teisingą, žalią ir inovatyvią Lietuvą, neprarasti budrumo geopolitiniuose įvykiuose, didinti lėšas gynybai, toliau visapusiškai remti agresoriaus užpultą mūsų bičiulę Ukrainą, rūpintis šalies ekonomika, švietimu ir kitomis sritimis, kurios šiandien stokoja valdančiųjų dėmesio.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!