- Reklama -
Vilniaus Sąjūdžio taryba metė iššūkį V.Adamkui: reikalaujama suteikti nepriklausomybę Čečėnijai. Įdomu, ką Kosovo nepriklausomybės gynėjas dabar darys?

Geri pavyzdžiai užkrečia: pasaulio šalims vienai po kitos pradėjus pripažinti Kosovo nepriklausomybę, Vilniaus Sąjūdžio taryba kreipėsi į LR prezidentą V.Adamkų, Rusijos prezidentą V.Putiną ir tarptautines organizacijas, prašydama suteikti nepriklausomybę ir Čečėnijos Ičkerijos Respublikai.

„Rusija prieš nepriklausomą valstybę – Čečėnijos Ičkerijos Respubliką – vykdo genocidą. Nuo 1994 m. Rusijai pradėjus kolonijinį karą, buvo sunaikinta apytikriai 250 tūkstančių taikių piliečių. Čečėnijai padaryta apie 300 milijardų JAV dolerių materialinė žala“, – rašoma Vilniaus Sąjūdžio tarybos išplatintame pareiškime.

Pasak jo, „Kremliui Čečėnija tapo ne tik kareivių ir ideologinių technologijų išbandymo poligonu. Tomis sąlygomis, kai Rusijos ekonomika laikosi tik žaliavos gavybos šakų dėka, kada jos piliečiams trūksta būtinos socialinės ir medicininės pagalbos, jos politikai stengiasi surasti išeitį iš krizės, ieškodami priešų ir vesdami „mažą pergalę nešantį karą“.

„Didžiausių valstybių ir tarptautinių organizacijų vadovai, nekreipdami dėmesio į pasaulinės bendruomenės protestą, toliau remia Rusijos valdančiuosius kovoje prieš Čečėnijos Ičkerijos Respubliką ir jos žmones vykdančius genocidą“, – rašoma Vilniaus Sąjūdžio tarybos pareiškime.

Todėl Vilniaus Sąjūdžio taryba paskelbė balandžio 21 dieną organizuojanti prie Rusijos ambasados Lietuvoje mitingą, kuriame bus reikalaujama suteikti nepriklausomybę Čečėnijos Ičkerijos Respublikai, o taip pat iš Čečėnijos Ičkerijos Respublikos išvesti Rusijos kariuomenę bei atlyginti padarytus nuostolius.

Ar mitinge prie Rusijos ambasados Lietuvoje dėl Čečėnijos nepriklausomybės suteikimo dalyvaus čečėnų žmogaus teisių gynėjas europarlamentaras, Tėvynės sąjungos garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, neskelbiama. Taip pat nėra duomenų, ar mitinge dalyvaus Lietuvos Prezidentūros atstovai – mat prezidentas V.Adamkus, pažeisdamas Lietuvos įstatymus, suteikė Lietuvos pilietybę buvusio Čečėnijos prezidento Džocharo Dudajevo sūnui, Lietuvoje gyvenančiam Olego Davydovo pavarde.

Kaip skelbiama Vilniaus Sąjūdžio tarybos pareiškime, prieš 12 metų, t.y. "1996 metų balandžio 21 d. išdavikiškai užmuštas Džocharas Dudajevas". Todėl šis mitingas – kartu ir Dž.Dudajevo "mirties metinių paminėjimas".

Tačiau, kaip jau yra rašęs "Karštas komentaras", vienas buvęs Džocharo Dudajevo vyriausybės ministras, apsilankęs "Karšto komentaro" redakcijoje, teigė, jog Džocharas Dudajevas iš tiesų nemirė. "Jis buvo labai sunkiai sužeistas, ir aš pats jį išskraidinau į Turkiją", – KK tvirtino čečėnas.

KK inf.

2008-04-18

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!