- Reklama -

Suvieniję jėgas Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis tikisi laimėti Seimo rinkimus, o tada - pakeisti galios centrą. KK nuotr.
Su LVŽS į Seimą eis ir buvęs premjero patarėjas Stasys Jakeliūnas. KK nuotr.
Spaudos konferencijoje S.Skvernelis paskelbė savo apsisprendimą dėl Seimo rinkimų. KK nuotr.
Pasak R.Karbauskio, didžiausia siekimybė po rinkimų - perkelti galios centrą į Seimą. KK nuotr.

Partijos Tvarka ir teisingumas deleguotas į vidaus reikalų ministrus, tačiau su Socialdemokratų partija svarstęs galimybę dalyvauti Seimo rinkimuose Saulius Skvernelis galiausiai apsisprendė: į Seimą jis eis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Apie tai vidaus reikalų ministras S.Skvernelis pranešė šiandien surengtoje spaudos konferencijoje.

„Iš tiesų renginys nėra planuotas ir nebuvo tikslo ir noro prieš Velykas žmonėms krauti politikos. Tačiau gyvenimas sudėlioja kitaip. Tas eskalavimas su kuo ir dėl ko, pakankamai ilgai vargina. Apsisprendžiau dalyvauti Seimo rinkimuose. Apsisprendžiau dalyvauti su tais žmonėmis, kurie savo darbus ir idėjas grindžia vertybėmis. Tai naujas iššūkis. Tai kūryba. Kartu kurti, veikti ir siekti tikslų ir tą daryti su žmonėmis, kurie nebūtinai yra partijos nariai, o visuomenininkai. Manau, kad su šia partija galėsime daug ką įgyvendinti“, – kalbėjo S.Skvernelis.

„Pakviečiau kompetetingus lyderius ir asmenis. Partiniame sąraše bus labai daug nepartinių žmonių. Tai bus sąrašas, kuris savo kompetencija, išsilavinimu ir gebėjimais bus labai konkurencingas šiuose rinkimuose. Sieksime tuos rinkimus laimėti“, – pareiškė LVŽS pirmininkas R.Karbauskis.

S.Skvernelis Seimo rinkimuose dalyvaus kaip nepartinis.

„Aš nesu partijos narys. Nesiruošiu būti jokios partijos narys. Jungiuosi prie daugelio kitų žmonių, kurie yra savo srities profesionalai. Kuriems šiandien vienintelė galimybė dalyvauti politikoje yra atrasti žmones, kurie vadovaujasi tam tikromis vertybėmis“, – taip savo apsisprendimą, kodėl į Seimą eis su LVŽS, aiškino S.Skvernelis.

Pasak LVŽS pirmininko R.Karbauskio, pati didžiausia siekiamybė po Seimo rinkimų – „keisti galios centrą ir jį perkelti į Seimą“.

Sauliaus Skvernelio sprendimu eiti į rinkimus su LVŽS ypač džiaugiasi TS-LKD partijos pirmininkas G.Landsbergis.

„Sveikinu Sauliaus Skvernelio apsisprendimą eiti į Seimo rinkimus kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Lietuvos Seimui ir visai politikai reikia atsinaujinimo ir savo sritis išmanančių profesionalų. Sprendimas kandidatuoti su opozicine partija rodo, kad tikri ir reikalingi pokyčiai Lietuvoje su socialdemokratais valdžioje yra sunkiai įmanomi. Neabejoju, kad po rinkimų kartu galėsime rasti bendrą kalbą”, – teigė G.Landsbergis.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!