- Reklama -

Belgijos policija paskelbė trijų įtariamų sprogdintojų nuotrauką

Vienos dienos nedidelės teroristų kuopelės išpuolis ir virš milijono gyventojų turinti Belgijos sostinė, Briuselis praktiškai paralyžiuotas. Metro ir antžeminis transportas sustabdyti, oro uostas uždarytas, geležinkelio stoties darbas – sustabdytas. Praktiškai tai – socialinės formos DoS ataka. Ir visam tam teroristai panaudojo nedidelius resursus, kelis mirtininkus – šachidus, 30-50 kg trotilo, keliasdešimt darbo valandų bombų gamybai, sprogdikliai ir aktyvavimo sistemos. Viskas greičiausiai buvo suplanuota 2-4 asmenimis ir 6-8 asmenis veiksmų koordinavimui,bei vykdymui.

Gaunasi gan tradicinis ir adekvatus karas silpnų skurdžių su stipriais turtuoliais. Ir visos naujausios technologijos bei saugumo lygiai tampa beprasmiai prieš ryžtą mirti už fanatiškas idėjas.

Taigi, kaip matome, visas tas politikų tuščiažodžiavimas apie visuomenės saugumą tėra iliuzija. Faktai sako ką kitą.

Europiečiai patys kalti, nes, per daug dideliais tempais diegdami savo kultūrą ir vertybes kituose šalyse, tikėjosi pakeisti ir pagreitinti tai, kas trunka šimtmečius. Rezultate jie iššaukė tik klaikų archajiškumą, kuris iki to tyliai savaime pats merdėjo. Tai kas visame tame yra kaltas..?

Galima teigti, kad kalti politikai – būtent jie savo eksperimentais Europą privedė prie to, ką mes šiandiena turime. Būtent tai yra pagrindinių dabartės įvykių priežastis. Bet juk politikai yra tautų – visuomenės atspindys.

Laisvas judėjimas, kuriuo europiečiai taip didžiavosi ir tai buvo laikoma konkurenciniu pranašumu, virto problema, pakertančia pačių europiečių saugumą. Radikalieji džihadistai pasinaudodami laisvo judėjimo galimybėmis, sugebėjo sukurti savo tinklus Europoje, kurie tampa kaip fronto linijos.

Toks džihadistu elgesys suprantamas – juk džihadistai kito pasirinkimo neturi, jie neturi priemonių kovoti su aukštai skrendančiais lėktuvais, kurie gan taikliai mėto bombas.

O europiečiai neturi priemonių prieš savižudžius, kurie susisprogdina gatvėse, metro ir oro uostose. Patys europiečiai atsidūrė strateginėje pačių sukurto nekonvencinio karo aklavietėje.

Džihadistų logika paprasta: jei europiečiai neturi šansų laimėti – privalės tartis. Ir kuo daugiau europiečiai eskaluos karą Artimuosiuose Rytuose, tuo daugiau bus teroristinių išpuolių europiečių namuose.

Štai toks gaunasi žaidimas su ugnimi. Agitaciniai ir propagandiniai karai su gražiais paveiksliukais televizoriaus ekranuose yra viena, o realybė yra šiek tiek kitokia: viena diena, 6 išpuoliai, Briuselis praktiškai paralyžiuotas.

Jaučiu, kad artimiausiu metu pasaulio žemėlapyje atsiras nauja teroristinė valstybė.

P.S. Dėl teroristinių išpuolių Briuselyje atsakomybę prisiėmė „Daech“. Jie praneša, kad oro uoste susisprogdino 2 šachidai, metro – dar 1 šachidas, taip pat pranešama apie susišaudymą.

Rimas Armaitis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!