- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl Lietuvos garbės generalinio konsulo Islandijoje ir didelio šalies draugo profesoriaus Arnoro Hannibalssono mirties.

„Arnoras Hannibalssonas buvo tikras mūsų šalies draugas, nuo pat pradžių tvirtai ir nuosekliai rėmęs Lietuvos kovą už laisvę. Prieš daugiau nei du dešimtmečius Islandija pademonstravo nepaprastą drąsą ir pirmoji pripažino Nepriklausomą Lietuvos valstybę. Tai buvo labai svarbi parama mūsų šaliai ir didelis A. Hannibalssono nuopelnas. Savo ir Lietuvos žmonių vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą visai profesoriaus šeimai ir artimiesiems”, – sakoma Prezidentės užuojautos laiške.

Šalies vadovė pabrėžė, jog prof. A. Hannibalssonas aktyviai prisidėjo užmezgant Lietuvos ir Islandijos diplomatinius santykius ir visapusiškai skatino abiejų šalių politinius, ekonominius ir kultūrinius ryšius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė prof. Arnorą Hannibalssoną apdovanojo Lietuvos Respublikos valstybiniu apdovanojimu – ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Komandoro didžiuoju kryžiumi, kuris įteiktas per iškilmingą ceremoniją Reikjavike minint Lietuvos ir Islandijos diplomatinių santykių dvidešimtmetį 2011 m. rugpjūtį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!