- Reklama -
Kartais kyla abejonės, kieno pavaldinė yra R.Juknevičienė - A.Kubiliaus ar Berijos?

„Kruvinųjų įvykių prie Seimo metu vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui nesant Lietuvoje, jį laikinai pavadavo krašto apsaugos ministrė. Kaip žinia, pareigūnai galėjo imtis naudoti jėgą tik gavę įsakymą, kas leidžia įtarti, kad susidorojimo su mitinguotojais kaltininkė yra Rasa Juknevičienė“, – „Karštam komentarui“ sakė partijos „Frontas“ pirmininkas Algirdas Paleckis.

Tai, pasak jo, patvirtintų ir pats policijos veiksmų braižas, kuris išsiskyrė isteriškumu, skubotumu ir žmogaus teisių ignoravimu.

Sausio 16-ąją buvo pirmas kartas naujausioje Lietuvos istorijoje, kai policija panaudojo ašarines dujas ir net gumines kulkas, šaudydama į minią aklai. Dėl šių neteisėtų priemonių panaudojimo didelis skaičius nekaltų asmenų patyrė įvairaus pobūdžio šautinius sužalojimus ir įvairaus lygio, tai yra sunkius, nesunkius ir nežymius, sveikatos sutrikdymus.

Partijos „Frontas“ nuomone, šiais neteisėtais veiksmais buvo kėsintasi į daugelio dėl nieko nekaltų asmenų sveikatą ir galbūt gyvybę. „Tik laimingo atsitiktinumo dėka nebuvo žuvusių ir dar daugiau sužalotų asmenų, nors tokia potenciali galimybė dėl neteisėtai panaudotų priemonių realiai egzistavo“, – sakė A.Paleckis.

Neteisėtus veiksmus atliko eiliniai policijos pareigūnai, tačiau akivaizdžiai matyti, jog jie veikė nesavarankiškai – jų veiksmai buvo organizuoti ir koordinuoti aukštesnės vadovybės. Be to, šie neteisėti veiksmai buvo iš anksto suplanuoti, kadangi dar prieš mitingą Seimo rūmuose buvo sutelktos didelės policijos pareigūnų, apmokytų malšinti riaušes, pajėgos, nors tam jokio pagrindo nebuvo, kadangi planuotas mitingas buvo sankcionuotas ir legalus.

Kaip jau buvo skelbta, vakar partija „Frontas“ kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl 2009 m. sausio 16 d. mitingo prie Seimo metu „prieš daugelį asmenų panaudotų neteisėtų ir gyvybei bei sveikatai pavojingų priemonių“.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!