- Reklama -
Seime pradedama N.Venckienės apkaltos procedūra. KK nuotr.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija pradėjo nuo 2013 m. balandžio mėn. Seimo posėdžiuose nesilankančios ir galimai šiurkščiai Konstituciją pažeidusios Seimo narės Neringos Venckienės apkaltos procedūrą – šiandien surinkti daugiau nei ketvirtadalio – 41 Seimo nario, remiančio apkaltą, – parašai, pranešama Liberalų sąjūdžio frakcijos išplatintame pranešime spaudai.

„Daugiau kaip 50 praleistų posėdžių, beveik 8 mėnesius trunkantis nesilankymas darbe. Turbūt kantresnio „darbdavio“ už Seimą nerastume niekur. Nežinia, kiek dar N. Venckienė tyčiosis iš teisėsaugos, bet mes raginame nutraukti pasityčiojimą iš Lietuvos žmonių. Aišku viena – vis dar Seimo narė N. Venckienė greičiausiai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė Seimo nario priesaiką. Tai privalo turėti pasekmes“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Apkaltą, be jos iniciatorių liberalų, parėmė Lietuvos socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Mišrios Seimo narių grupės frakcijų atstovai.

Liberalų parengtame teikime pradėti apkaltą N. Venckienei pabrėžiama, kad Seimo narė be pateisinamų priežasčių jau praleido 54 Seimo posėdžius – tokiu būdu neatliko savo konstitucinės priedermės atstovauti tautai, sulaužė duotą Seimo nario priesaiką ir galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją. N. Venckienė sulaužė duotą Seimo nario priesaiką nevykdydama pažado „gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus“, „visomis išgalėmis sąžiningai tarnauti Tėvynei“.

Liberalų sąjūdžio frakcija primena, kad Konstitucinis Teismas 2004 m. liepos 1 d. savo nutarime konstatavo, jog dalyvavimas Seimo posėdžiuose yra konstitucinė Seimo nario pareiga. Praleisdama Seimo posėdžius N. Venckienė taip pat pažeidė Seimo statutą, Lietuvos valstybės politikų elgesio kodekso straipsnius dėl sąžiningumo, padorumo ir pagarbos valstybei, diskreditavo ne tik savo, bet ir Seimo, kaip įstatymų leidžiamosios institucijos, autoritetą.

Liberalai dar anksčiau, 2013 m. spalio 15 d., kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, ragindami ją teikti Seimui pradėti N. Venckienės apkaltos procedūrą. Liberalų vertinimu, komisija dėl neaiškių ir nepagrįstų priežasčių neatliko savo darbo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!