- Reklama -

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas. KK nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas, kalbėdamas apie ginčus dėl naujos atominės jėgainės, išsakė nuomonę, kad Lietuva pavėlavo su projekto pradžia.

„Naujos atominės elektrinės traukinys jau nuvažiavo, o tuo metu kaimynai sėkmingai vysto savo projektus. Trečios jėgainės atsiradimas padidintų saugumo riziką regione.  Nereikėtų pamiršti apie finansus. “Snoro” ir “Ūkio” bankų griūtis biudžetui kainavo apie 5 mlrd litų. Tai yra praktiškai tiek pat, kiek Lietuvai reikėtų įnešti į nauja projektą. Skolintis tikrai ne išeitis. Siūlau kalbėtis su Baltijskaja AE. Galima būtų prijungti Kruonio HAE prie vienos iš dviejų kaimyninių jėgainių ir gauti pigią elektrą. Rusofobija labai brangiai kainuoja. Mes –  NATO nariai ir niekas mus neužkariaus“, – įsitikinęs Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, valdančiosios daugumos atstovas Bronius Bradauskas.

Tačiau visiškai “nurašyti” atominės energetikos Lietuvoje politikas neskuba. „Šiandien traukinys tikrai nuvažiavo, bet gyvenimas nestovi vietoje. Jeigu atsirastų naujų pigesnių technologijų, galima grįžti prie klausimo. Pažiūrėkite, kaip drastiškai atpigo saulės baterijos ir vos per pora metų“, – reziumavo politikas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!