- Reklama -
K.Daukšys. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Seimo Energetikos komisijos pirmininkas Kęstutis Daukšys susitiko su bendrovės Hitachi Ltd. viceprezidentu Koji Tanaka ir jį lydinčia delegacija. Susitikimo metu buvo apsikeista nuomonėmis apie Visagino atominės elektrinės (VAE) projektą. Bendrovės viceprezidentas informavo, kad dalyvavo trijuose susitikimuose su Baltijos šalių Vyriausybėmis dėl VAE projekto vystymo ir pateikė rekomendacijas šio projekto įgyvendinimui.

Energetikos komisijos pirmininkas priminė svečiams apie 2012 m. rudenį įvykusį referendumą, kurio metu rinkėjai išreiškė nepritarimą tuo metu pateiktam atominės elektrinės projektui.

„Referendume žmonės aiškiai pasakė ne AE, nes toks projektas, koks buvo siūlomas, buvo pernelyg neaiškus. Todėl dar 2012 m. Darbo partijos frakcija pareiškė, kad tik ženkliai pagerinus projektą galima būtų kalbėti apie jo vykdymą. Džiugu, kad ši Vyriausybė atsižvelgė į darbiečių siūlytus projekto saugiklius. Dabartinės Vyriausybės uždavinys — pasirinkti geriausias priemones energetikos politikos formavimui, užtikrinant stabilų ir saugų energijos tiekimą ir mažiausias kainas vartotojui. Projekto ekonominė sėkmė didele dalimi priklausytų nuo Japonijos ir JAV eksporto kredito agentūrų patrauklesnių projekto finansavimo sąlygų, VAE statybos aikštelės vertės padidinimo ir papildomų darbo vietų sukūrimo. Tačiau pabrėžiu, svarbiausia, kad Lietuvos žmonėms šis projektas būtų naudingas“, – teigia K. Daukšys.

Bendrovės Hitachi Ltd. viceprezidentas užtikrino, kad šis projektas turi Japonijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybių paramą. Taip pat paminėjo, kad šiuo metu Lietuvoje lankosi didelė Japonijos verslo asociacijos „Keidanren“ delegacija, kuri domisi Lietuvoje investavimo ir bendradarbiavimo su Lietuvos verslo atstovais galimybėmis. Sėkmingai vystomas VAE projektas paskatintų tolesnį Japonijos ir Lietuvos verslininkų bendradarbiavimą.

Remiantis Baltijos šalių premjerų susitarimu, Baltijos šalių energetinėms bendrovėms kartu su strateginiu investuotoju buvo pavesta parengti Visagino projekto ekonominio patrauklumo įvertinimą, kuris šiuo metu yra derinamas su potencialiais investuotojais ir turės būti pateiktas LR Vyriausybei iki spalio 1 d.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!