- Reklama -
Užsienio reikalų ministerija KK nuotr.
Užsienio reikalų ministerija KK nuotr.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl užsienio reikalų ministro atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės. Seimo narė trečiadienį, gruodžio 27 d., kreipėsi į  VTEK po to, kai paaiškėjo, kad asmeninio politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja R. Jakilaitienė galimai pažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, nedeklaravusi vyro valdomų įmonių, kurių akcininke  yra buvusi ir ji pati. R. Jakilaitienė taip pat nedeklaravo vyro verslo partnerių, dėl kurių jai gali kilti interesų konfliktas, nes ministerijoje R. Jakilaitienė kuruoja viešuosius ryšius.

Pasak A. Širinskienės, R. Jakilaitienė nuo 2017 m. sausio 9 d. dirba užsienio reikalų ministro atstove spaudai, yra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja, kuriai yra taikomos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo normos. Tuo metu R. Jakilaitienės užpildytoje privačių interesų deklaracijoje nėra deklaruotos įmonės, kurių akcininku yra jos sutuoktinis Edmundas Jakilaitis (pavyzdžiui, UAB „Media 3“, UAB „TV Play“, UAB „TV Play Content Marketing“ ir kitos). Taip pat nedeklaruotas faktas, kad sutuoktinis yra ir dar vienos viešosios įstaigos steigėjas.

Seimo narės teigimu, nedeklaruotos penkios su R. Jakilaitienės šeima susijusios įstaigos verčiasi viešųjų ryšių, televizijos laidų kūrimo bei gamybos srityje, ir jų veiklos sritys sutampa su R. Jakilaitienės, kaip valstybės tarnautojos, kuruojama sritimi, o tai dar labiau pabrėžia pareigą deklaruoti privačius interesus.

„Įstatymo 6 straipsnio 1 dalies 7 punktas nustato valstybės tarnautojo pareigą deklaruoti ir artimus asmenis ar kitus jam žinomus asmenis arba duomenis, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas. Be to, turimos aplinkybės, R. Jakilaitienės darbo pobūdis ir E. Jakilaičio įmonių veiklos pobūdis leidžia daryti prielaidas, kad R. Jakilaitienė, dirbdama Užsienio reikalų ministerijoje, veikia nuolatinio interesų konflikto situacijoje”, – rašte VTEK teigia A. Širinskienė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!