- Reklama -
E.Jakilaitis atskleidė, kiek gauna už 10 minučių laidą. KK nuotr.
E.Jakilaitis atskleidė, kiek gauna už 10 minučių laidą. KK nuotr.

LTV laidos “Dėmesio centre” vedėjas Edmundas Jakilaitis paviešino, kiek gauna už 10 minučių laidą.

“Šiomis dienomis laida “Dėmesio centre”, o ypač jos vedėjas, atsidūrė dėmesio centre.

Esu tikras, kad sutartis reikia vykdyti, o ne laužyti, o mano pasirašytose UAB “MEDIA 3” sutartyse su LRT yra šie punktai:

1. Šios Sutarties sąlygos yra konfidencialios, ir šalys įsipareigoja jų neatskleisti jokiam trečiajam asmeniui. Taip pat šalys susitaria laikyti konfidencialia ir neatskleisti jokiam trečiajam asmeniui jokios informacijos, kuri tapo prieinama vykdant šia Sutartimi prisiimtus įsipareigojimus;

2. Šalys konfidencialia informacija taip pat laiko tokią informaciją, kuri yra susijusi su Sutarties šalių verslo reikalais, planais, nuosavybe, veiklos priemonėmis, duomenimis, prekybos paslaptimis, esančia ar planuojama verslo veikla, tiekėjais, konsultantais, klientais, filialų veikla, praktine patirtimi („know-how“), brėžiniais, strategija ir trečiųjų asmenų informacija, kuri paprastai nėra žinoma visuomenei;

KNOW HOW tema jau yra pasisakęs Laurynas Seskus savo poste apie prodiuserio veiklą, todėl nesikartosiu.
Sąmata sudėtingesniuose TV projektuose išties yra svarbi KNOW HOW dalis, kurios atskleidimas, akivaizdu, suteiktų konkurencinį pranašumą kitiems ta veikla užsiimantiems asmenims.

Laidos “Dėmesio centre” sąmatoje, mano manymu, nėra jokio ypatingo KNOW HOW, už ką paprastai mokami licenciniai mokesčiai, todėl ir didelės paslapties nėra.

To, ką dabar darau, nederinau nei su LRT vadovybe, nei su savo kolegomis, taigi, esu pasiruošęs atsakyti už formalų sutarties su LRT pažeidimą.

Esu tikras, kad visuomenei, pastaruoju metu tyčia klaidinamai ir mulkinamai aukštas pareigas Seime užimančių politikų, yra nepaprastai svarbu sužinoti laidos, į kurią nukreiptas didžiausias politikų dėmesys sąmatą.

Taigi, všį Lietuvos Nacionalinis radijas ir televizija už vieną laidą “Dėmesio centre”
UAB MEDIA 3 sumoka 932,58 € + pvm
(tokia sąmata galioja nuo š.m. rugsėjo 1 d. Šiemet, po trejų metų, biudžetas vos padidėjo, gal todėl, kad Dėmesio centre – populiariausia praėjusio TV sezono LRT laida).

*Prodiuseris/vedėjas, šiuo atveju – vienas asmuo – 344, 74 €, t.y. lygiai 200 € “į rankas”.

*Dvi redaktorės – 241,32 €, t.y. po 70 € “į rankas” už laidą.

*Montažo režisierius – 51.71 €, t.y. 30 € “į rankas” už laidą.

*Du operatoriai ir pulto režisierius – 96.18 €, t.y. 55.80 € “į rankas”.

*Papildomos įrangos, taip pat ir montažinės nuoma – 30 €

*laidos grafinis apipavidalinimas – 10 €

*transporto, ryšio išlaidos, nenumatytos išlaidos, kostiumai, dekoracija (iš šiuo metu naudojamos dekoracijos UAB Media 3 lėšomis yra gamintas tik studijos stalas. Visa kita – bendro LRT studijos projekto dalis), biuro nuoma, projekto administravimas, bendrinių anonsų kūrimas ir tt ir pan. – 158,63 € už laidą.

LRT šiam projektui skiria ir savo resursus – studijos patalpas, apšvietimą, grimo paslaugas ir technikos profesionalus – inžinierius.

Tai va.

Jaučiuosi blogai tai surašęs. Tokiais postais, aišku, toliname Lietuvą nuo teisinės valstybės, bet gal žinojimas šiuo konkrečiu atveju yra didesnė vertybė.

Atsiprašau savo kolegų, jei ką įžeidė ar užgavo ši mano paskelbta informacija. Daugeliu atveju galima lengvai nustatyti konkrečius žmones, atliekančius minėtus darbus – darkart atsiprašau, bet manau, kad to reikėjo”, – savo paskyroje feisbuke parašė E.Jakilaitis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!