- Reklama -
Kadangi duomenys apie individualios veiklos pajamas ir mokesčius nėra viešai prieinami, A.Širinskienė siūlo E. Jakilaičiui pačiam paskelbti, kokias lėšas iš savo įmonių jis pervedė į savo individualią veiklą. KK nuotr.
Kadangi duomenys apie individualios veiklos pajamas ir mokesčius nėra viešai prieinami, A.Širinskienė siūlo E. Jakilaičiui pačiam paskelbti, kokias lėšas iš savo įmonių jis pervedė į savo individualią veiklą. KK nuotr.

Edmundo Jakilaičio žmonai valstybės tarnautojai Rasai Jakilaitienei suskubus papildyti privačių interesų deklaraciją, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkei Agnei Širinskienei kilo dar daugiau klausimų.

“Po to, kai trečiadienį kreipiausi į VTEK dėl tyrimo pradėjimo valstybės tarnautojai Rasai Jakilaitienei, kad ji nėra deklaravusi vyro verslų, kurie susiję su jos vykdoma veikla Užsienio reikalų ministerijoje, ji tą pačią, gruodžio 27, dieną papildė privačių interesų deklaraciją, pateikdama naujus duomenis apie vyro Edmundo Jakilaičio verslus. Deklaracija, lyginant su ankstesne, papilnėjo 5 lapais, atsirado ir daugiau niekur viešumoje nematytų šeimos veiklų.

Nuo 2007 metų Edmundas Jakilaitis yra įregistravęs individualią veiklą, kurios pobūdis atitinka jo valdomų akcinių bendrovių veiklos pobūdį.

Duomenys apie individualios veiklos pajamas ir mokesčius nėra viešai prieinami, tad belieka pasiūlyti Edmundui Jakilaičiui pačiam paskelbti, kokias lėšas iš savo įmonių jis pervedė į savo individualią veiklą. Tada išvadas galės padaryti kiekvienas, mokantis skaičiuoti skirtumus tarp akcinių bendrovių ir individualios veiklos apmokestinimo.

Visai neseniai Seime priėmėme sprendimus keisti individualios veiklos apmokestinimą, kad juo nebūtų įmanoma naudotis stambiems verslininkams susimažinant mokesčius valstybei. Individuali veikla turi būti orientuota į smulkius verslus, kada lengvatinės apskaitos ir mokesčių sąlygos yra būtinos verslui išgyventi.
Ar milijonines apyvartas skaičiuojantis verslininko E. Jakilaičio turimų UAB verslas yra toks smulkus, kad reikia dar ir individualios veiklos? Į šį klausimą tikriausiai turėtume atsakyti kiekvienas pats sau”, – parašė Seimo narė Agnė Širinskienė savo paskyroje feisbuke.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!