- Reklama -

Seimo narė R.Baškienė. K.Apanavičiūtės nuotr.

Šiandien Seime bus svarstomos ir priimamos Viešųjų pirkimų įstatymo pataisos, kuriomis siekiama suteikti teisę politinėms partijoms netaikyti viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų.

„Siūlymas nustatyti, kad politinių partijų ir politinių kampanijų dalyvių vykdomiems pirkimams nebūtų taikomos viešųjų pirkimų įstatymo nuostatos, pademonstruotų , jog partijoms sudaromos išskirtinės sąlygos. Būtent politinės partijos turi rodyti sąžiningos ir skaidrios veiklos pavyzdį, o ne prisidengiant abejotinais argumentais ieškoti būdų kaip to išvengti“, – sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė R. Baškienė.

Pasak Seimo narės, Viešųjų pirkimų įstatymo pagrindinis principas – užtikrinti viešumą. Viešosios įstaigos sugeba taikyti viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas, tad kodėl tai daryti būtų taip sudėtinga politinėms partijoms. Išankstinis savo išlaidų planavimas, leistų partijoms užtikrinti darnų viešųjų pirkimų organizavimą.

„Po minėto įstatymo pateikimo turėjome galimybę pasverti kas svarbiau – patogi partijų veikla, ar partijų skaidrumas ir viešumas. Todėl šiandien būtina apsispręsti ir žengiame skaidrumo ir viešumo užtikrinimo keliu, nesudarant partijoms išimčių, nesudarant precedento išimčių ieškoti ir kitiems.“ – sako R. Baškienė.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovybė minėtai pozicijai, netaikyti partijoms išimčių, pritaria.

Atkreiptinas dėmesys į Specialiųjų tyrimų tarnybos nuomonę, kad teikiamo įstatymo projekto nuostatos yra ydingos antikorupciniu požiūriu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!