- Reklama -

nato.int nuotr.

Šiandien Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas Briuselyje, NATO būstinėje, susitiko su Aljanso Generaliniu Sekretoriumi Andersu Fogu Rasmusenu (Anders Fogh Rasmussen).

Susitikimo metu kalbėta apie mūsų valstybėje pradedamą įgyvendinti Lietuvos parlamentinių partijų susitarimą dėl krašto apsaugos sistemos finansavimo, kurį numatyta kasmet didinti ir ilgainiui užtikrinti, kad gynybai būtų skirta 2 procentai bendrojo vidaus produkto (BVP). Seimo Pirmininkas informavo, kad yra patvirtintas Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinimo prioritetinių priemonių planas, kuriame numatyta, kad 2016 metais biudžeto asignavimai krašto apsaugai sudarys 1 procentą BVP. NATO Generalinis Sekretorius atkreipė dėmesį, kad ypač svarbus yra lėšų, skiriama gynybai, panaudojimo efektyvumas.

Generalinis Sekretorius padėkojo Lietuvai už aktyvų dalyvavimą Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) operacijoje Afganistane ir pažymėjo, kad tikisi ir tolesnio Lietuvos dalyvavimo naujoje NATO misijoje po 2014 metų.

Seimo Pirmininkas ir NATO Generalinis Sekretorius taip pat aptarė 2013 metų rudenį Lenkijoje ir Baltijos valstybėse vyksiančias NATO greitojo reagavimo pajėgų pratybas Steadfast Jazz 2013. V. Gedvilas pakvietė NATO Generalinį Sekretorių atvykti į šias pratybas. A. F. Rasmusenas teigė, kad NATO sieks, jog tokios pratybos taptų reguliariomis.

Susitikimo metu Seimo Pirmininkas pasidžiaugė, kad Lietuvoje įsteigtas NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras, padėkojo už NATO paramą bei patikino, kad šis centras bus vertingas instrumentas siekiant energetinio efektyvumo NATO šalių pajėgose bei misijose ir operacijose.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!