- Reklama -

 

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. KK nuotr.
Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. KK nuotr.

Šiandien minimos 27-osios Medininkų žudynių metinės.

„Šiandien 27-tą kartą minime Medininkų tragediją. 27-tą kartą liudijame apie įvykdytą nusikaltimą žmoniškumui. Prisimename septynis nužudytus Nepriklausomybę paskelbusios Lietuvos pareigūnus bei stebuklo dėka gyvą išlikusį Tomą Šerną.

Tomas Šernas Medininkai 2018 KK nuotr.
Šiandien mūsų demokratinėje, laisvoje visuomenėje atsiranda įvairiausių pamąstymų. Net tokių: ar reikėjo, ar vertėjo? Mūsų visų siekis – padaryti viską, kad tokių klausimų niekada nekiltų.
Neturi kilti jokių abejonių, ar auka ginant valstybę yra prasminga. Ši auka parodė, kad Lietuvos Respublikos pareigūnai, davę priesaiką atkurtai valstybei, besąlygiškai jos laikėsi ir tą priesaiką aplaistė krauju, atidavė brangiausia, ką gali atiduoti – savo gyvybę.
Šiandien mums svarbu ir tai, jog apie Medininkų tragediją žinotų ir jos niekada nepamirštų jaunoji karta, kuri gimė jau Nepriklausomoje Lietuvoje. Ir galiausiai – mūsų teisėsauga turi padaryti viską, kad būtų įvykdytas teisingumas ir budeliai pagaliau sulauktų atpildo“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Saulius Skvernelis Medininkai 2018 (4) KK nuotr.
Minėjime taip pat kalbėjo Seimo pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius, Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, vienintelis likęs gyvas Medininkų žudynių dalyvis Tomas Šernas.

Arvydas Nekrošius Medininkai 2018 KK nuotr.

Saulius Skvernelis Medininkai 2018 (3) Postas KK nuotr.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!