- Reklama -
Remigijus Žemaitaitis siūlo mažinti dyzelino akcizą . KK nuotr.
Remigijus Žemaitaitis siūlo mažinti dyzelino akcizą . KK nuotr.

Šiandien Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Remigijus Žemaitaitis užregistravo Akcizų įstatymo pataisas, kuriomis mažinamas akcizų tarifas. 2014 m. UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ ir VšĮ „Mokesčių ir verslo procesų administravimo centras“ parengė akcizų mokesčio Lietuvoje studiją.

Seimo narys R. Žemaitaitis pažymėjo, kad Lietuvoje akcizo mokesčiai atsižvelgiant į gyventojų pajamas visose prekių grupėse, išskyrus alaus kategoriją, yra gerokai didesni nei vidutiniškai ES, Lietuvoje akcizinių prekių įperkamumas yra vienas mažiausių ES.

„Akcizu apmokestintų dyzelinių degalų įperkamumas Lietuvoje ir taip yra vienas mažiausių ES. Jei akcizo mokestį, taikomą dyzelinui, palygintume su vidutinėmis pajamomis, didesnis akcizas nei Lietuvoje yra tik Bulgarijoje, Rumunijoje ir Vengrijoje. Kadangi degalai yra labai svarbi kasdienio vartojimo prekė, akcizo didinimas ir su juo susijęs kainų kilimas mažins gyventojų perkamąją galią. Žemas dyzelino įperkamumas, be kita ko, rodo, kad nėra jokių pagrįstų priežasčių didinti akcizo mokesčio dydį“, –  pažymėjo Seimo narys R. Žemaitaitis.

„Mes visi puikiai suprantame, kad akcizo kainų kilimas atsilieps šalies verslui – būtent dyzeliniai degalai tradiciškai labiau paplitę verslo sektoriuje – krovinių ir keleivių pervežimo ir pan. srityse. Tai prisidėtų prie vartotojų kainų augimo šiose ekonominėse veiklose ir prie bendro vartotojų kainų lygio augimo“, – pažymėjo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys R. Žemaitaitis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!