- Reklama -

V.Baltraitienė. KK nuotr.

Buvusiam Seimo pirmininkui Vydui Gedvilui, siejamam tiek su „MG Baltic“ koncerno vadovu D.Mockumi, tiek su „Arvi“ vadovybe, nepavyko gauti „kompensacijos“ už pralaimėtus Europos Parlamento rinkimus – tapti Darbo partijos kandidatu į žemės ūkio ministro postą. Šeštadienį Varniuose vykstančiame Darbo partijos sąskrydyje Darbo partijos taryba patvirtino Virginijos Baltraitienės kandidatūrą į žemės ūkio ministro postą.

„V. Baltraitienė yra patyrusi ir kompetentinga politikė, kuri labai gerai išmano žemės ūkio politikos subtilybes ir specifiką, todėl ji puikiai susitvarkys su šiomis naujomis pareigomis“, – įsitikinusi Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė.

Dėkodama partiečiams už suteiktą pasitikėjimą, V. Baltraitienė sakė, kad naujajame poste ji dirbs kartu su Seimo Kaimo reikalų komitetu ir partijos kaimo reikalų komitetu, kad per likusius dvejus metus iki kadencijos pabaigos būtų iki galo įgyvendinta Darbo partijos rinkimų programa žemės ūkio politikos srityje.

Kaip jau rašė „Karštas komentaras“, dar penktadienį vyko aršios pokiliminės kovos dėl to, kas taps Darbo partijos kandidatas į žemės ūkio ministrus.

Šaltinių teigimu, V.Gedvilo „prastūmimu“ į žemės ūkio ministrus suinteresuoti asmenys buvo įsitikinę, kad V.Baltraitienė – ne konkurentė, kadangi Prezidentė D.Grybauskaitė vieną kartą jos kandidatūrą buvo atmetusi. Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi kritiška informacija ir likusių Darbo partijos kandidatų atžvilgiu, išskyrus du kandidatus – A.Paulauską ir V.Gedvilą. Ir čia, pasak šaltinių, buvo pasistengta suteikti „teisingą“ informaciją Prezidentei apie D.Mockaus ir„Arvi“ vadovybės bičiulį V.Gedvilą: kad jis nori palikti Darbo partiją, kad Viktoras Uspaskichas jį nuskriaudė – tapo Nr.1 DP kandidatų sąraše į EP, nustumdamas V.Gedvilą į Nr.2, kad, jeigu Prezidentė pasirinktų V.Gedvilo kandidatūrą, Darbo partija prarastų ministeriją, kadangi V.Gedvilas ieško atsitraukimo kelių iš Darbo partijos, ir pan.

Suinteresuotiems asmenims jau buvo beveik pavykę „apdirbti“ Prezidentę: penktadienį Seimą jau buvo pasiekusi informacija, kad „iš Prezidentūros gautas signalas, palankus V.Gedvilo kandidatūrai“.

Tačiau šeštadienį, jau po Prezidentės inauguracijos, premjeras pranešė, kad Prezidentė pritarė V.Baltraitienės kandidatūrai, ir vakare Darbo partijos taryba patvirtino ne V.Gedvilo, o V.Baltraitienės kandidatūrą į žemės ūkio ministrus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!