- Reklama -
A.Monkevičiui svarbiausia ministro portfelis, o kad partija baigia numirti - dzin...

Negalėdami ištesėti savo pažadų koalicijos partneriams socialliberalams (iki šiol socialliberalai nėra gavę Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko, Antikorupcijos komisijos pirmininko, Seimo vicepirmininko ir Europos reikalų komiteto pirmininko postų), valdantieji nutarė savo kaltę išpirkti pasiūlydami švietimo ministro portfelį faktiniam Naujosios sąjungos vadovui, socialliberalui A.Monkevičiui.

Nors Naujosios sąjungos teorinis pirmininkas Artūras Paulauskas žiniasklaidai sakė, kad socialdemokratai šį klausimą dar turės aptarti partijos viduje, tačiau faktiškai jau yra nuspręsta – premjeras G.Kirkilas prezidentui siūlys tvirtinti A.Monkevičiaus kandidatūrą į švietimo ministrus.

Tai – paskutinis Naujosios sąjungos „pasispardymas“ prieš Seimo rinkimus. Oficialiai neskelbiamų sociologinių tyrimų duomenimis, šiuo metu faktinis Naujosios sąjungos populiarumas yra tik 1,7-1,9 proc., ir ši partija per Seimo rinkimus 5 proc. barjero neperžengs.

Tuo tarpu „Karšto komentaro“ šaltiniai iš NS pranešė, kad partijos vadovybė Seimo rinkimų atžvilgiu yra optimistai – tikisi, kad Naująją sąjungą per 5 proc. barjerą perneš buvęs generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius, kurio pavardė Naujosios sąjungos kandidatų į Seimą sąraše numatoma antra.

2008-04-29

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!