- Reklama -
Valentinas Mazuronis

Partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis šiandien kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją. Politikas priminė, kad dėl galimo Vyriausybės vadovo Gedimino Kirkilo viešų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje pažeidimo Seimo frakcija į komisiją kreipėsi dar vasario 11 dieną, tačiau ši, pradėjusi tyrimą dėl G. Kirkilo, kol kas jokių sprendimų nepriėmė.

Parlamentaras prašė ištirti, ar Vyriausybės vadovas Gediminas Kirkilas, turėdamas bendrovių „Krekenavos agrofirma“, „Kauno audiniai“ bei „Lietuvos dujos“ akcijų bei dalyvaudamas svarstant klausimus, tiesiogiai ar netiesiogiai susijusius su šiomis bendrovėmis, nepažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų.

Jis taip pat atkreipė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos dėmesį į praėjusių metų pavasarį Seime svarstyto Gamtinių dujų įstatymo peripetijas. Tada parlamentarai siūlė sumažinti dujininkų gaunamo pelno maržą, tačiau G. Kirkilas ne kartą viešai pasisakė prieš tokius siūlymus.

Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas V. Mazuronis prašo Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją informuoti apie minėto tyrimo eigą bei paaiškinti, kodėl tyrimas vyksta taip ilgai.

2008-04-29

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!