- Reklama -
Gegužės 1-ąją socdemai oficialiai pradėjo priešlaikinių Seimo rinkimų maratoną,
KK nuotr.
KK nuotr.
KK nuotr.
KK nuotr.
KK nuotr.
KK nuotr.
KK nuotr.
KK nuotr.
Kazimiera Prunskienė. KK nuotr.
Algirdas Paleckis. KK nuotr.
KK nuotr.
R.Adomavičius. KK nuotr.
KK nuotr.
Sergejus Sokolovas. KK nuotr.
Artūras Paulauskas. KK nuotr

Gegužės 1-ąją vykusios „darbo žmonių“ (socdemai, profsąjungos, anarchistai ir „frontininkai“) eitynės – tai preliudija į dar vieną „sausio 16-ąją“. Būtent tokį įspūdį buvo galima susidaryti iš „darbo žmonių“ parado, ėjusio nuo Seimo iki Vyriausybės, kurio finalas – mitingas prie Vyriausybės ir kalbos apie priešlaikinius Seimo rinkimus.

Nors Vilniaus miesto savivaldybės eitynėms išduotame leidime nurodyta, kad gegužės 1-osios eitynių organizatoriai – Lietuvos profesinės sąjungos ir Socialistinis liaudies frontas (SLF), frontininkų vietą per eitynes užėmė socdemai.

„Likus dviem dienoms iki renginių, keli profsąjungų lyderiai pasidavė LSDP spaudimui ir atsisakė savo pačių prisiimtų įsipareigojimų. Mainais už LSDP dalyvavimą renginiuose, socdemai organizavo orkestro pasirodymą ir įgarsinimo įrangos pateikimą. SLF nebuvo leista ne tik kalbėti per renginį, kuriam būtent SLF yra gavęs atitinkimą leidimą, bet ir socdemų vadovų dėka buvo paskleista tikrovės neatitinkanti informacija apie renginio organizatorius“, – išplatintame pareiškime spaudai teigė SLF pirmininkas Algirdas Paleckis.

Per eitynes tarp socdemų ir „frontininkų“ kilus konfliktui, pirmoji eitynėse žygiavo „frontininkų“ kolona. „Frontininkai“ per megafoną žmonėms aiškino, kad paskui juos žygiuoja „oligarchų statytiniai socialdemokratai“, taip pat šaukė prieš kapitalizmą, Seimą ir Vyriausybę nukreiptus šūkius.

Šiose eitynėse dalyvavę anarchistai nešė tokius prieš premjerą Andrių Kubilių nukreiptus plakatus, kokių dėl nešvankaus turinio negalėjo nešti „etiškieji“ socialdemokratai.

Socialdemokratai ir profsąjungiečiai ėjo bendroje kolonoje. Šalia Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininko Romo Adomavičiaus žygiavo Lietuvos profesinių sąjungos konfederacijos pirmininkas A.Černiauskas ir Seimo Socialdemokratų frakcijos narys A.Sysas. Seimo narys A.Sysas buvo apsivilkęs raudonus marškinėlius su Čegevaros atvaizdu. Tarp socialdemokratų žygiavo ir Europos Parlamento narys, SFL pirmininko Algirdo Paleckio tėvas Justas Paleckis.

Eitynėse taip pat dalyvavo ir Lietuvos patriotai, kurie nešė plakatus su Lietuvos ženklu – svastikomis.

Kadangi prie Vyriausybės vykusiame mitinge profsąjungiečiai neleido kalbėti „frontininkams“, šie šalia pakylos surengė savo mitingą: profsąjungiečiai ant pakylos kalbėjo savo, o šalia pakylos „frontininkai“ per megafoną kalbėjo savo.

Stebint iš šalies susidarė įspūdis, kad profsąjungos – tai Socialdemokratų partijos satelitinė organizacija, kuria netrukus bus pasinaudota surengti prie Seimo didžiulį mitingą ir reikalauti priešlaikinių Seimo rinkimų, – mat profsąjungų atstovai kalbėdami užsiminė apie organizuojamą didžiulį mitingą.

Priešlaikinių Seimo rinkimų iniciatyvą palaiko ir kai kurie tvarką prižiūrėję policijos pareigūnai. Vienas jų sakė profsąjungų lyderiui, kad palaiko profsąjungas ir kad „tik pirmyn“ (į priešlaikinius Seimo rinkimus).

Šiame mitinge prie Vyriausybės dalyvavo ir dar vienas priešlaikinių Seimo rinkimų siekiantis politikas – Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas, pastaruoju metu visuomenėje žinomas kaip įtariamo pedofilo Andriaus Ūso ir L.Stankūnaitės „meilės ekspertas“ V.Gaivenio laidose. Paties pedofilija įtariamo Andriaus Ūso per eitynes šalia A.Paulausko nebuvo.

Iš viso gegužės 1-osios šventėje (mitinge) dalyvavo keli šimtai žmonių, iš kurių pusė – „frontininkai“.

KK inf.

2010-05-02

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!