- Reklama -

Seimo socialdemokratų frakcija. KK nuotr.

Socialdemokratai susirūpinę, kodėl Švietimo ir mokslo ministerija diskriminuoja sergančius vaikus ir nusprendė jų mokymą organizuoti ne anksčiau kaip 11-tą gydymosi stacionarinėje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje dieną.

„Į frakciją kreipėsi susirūpinę pedagogai, kurie atsakingi už sergančių vaikų mokymo organizavimą, kadangi 2012 m. rugsėjo 26 d. Švietimo ir mokslo ministerijos įsakymu patvirtintas „Mokinių mokymo stacionarinėje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje ir namuose organizavimo tvarkos aprašas“ diskriminuoja sergančius vaikus“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Edmundas Jonyla.

Pasak jo, į Švietimo ir mokslo ministeriją bei politikus kreipiasi ir susirūpinę gydytojai, nes sunkiai sergantys vaikai dėl praleistų pamokų, mokymosi spragų ir psichologinės būsenos, turėtų pradėti mokytis nuo pirmosios gulėjimo ligoninėje dienos, jei tik leidžia jų sveikatos būklė.

„Sergantiems vaikams mokymasis yra terapijos dalis, padeda neatsilikti nuo klasės draugų, todėl padeda išvengti didesnio streso, padeda sveikti, todėl socialdemokratams nesuprantamas Švietimo ir mokslo ministerijos „taupymas“ sergančių vaikų sąskaita“, – sako Seimo LSDP frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

Socialdemokratai pritaria medikų ir pedagogų pasipiktinimui, kad „toji mistinė 11-ta gydymo stacionare diena nepagrįsta jokiais argumentais, užprogramuoja ligoninių mokyklų sužlugdymą, kadangi dėl ekonominės krizės pasekmių medikai ilgiausiai ryžtasi hospitalizuoti vaikus tik perpus trumpesniam laikotarpiui“, todėl tikisi, kad tokia diskriminuojanti ligonius vaikus tvarka bus atšaukta.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!