- Reklama -

Lietuva per dvejus metus priims 320 pabėgėlių iš Sirijos. Nuotr. iš freeimages.com

„Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) reiškia solidarumą su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis, sprendžiant susidariusią imigracijos krizę“, – skelbiama LSDP infocentro išplatintame pranešime spaudai.

Anot LSDP, Lietuva nuo seno buvo tolerantiška valstybė, sugebėjusi taikiam sugyvenimui integruoti įvairių tikėjimų, tautybių ir pažiūrų žmones. Pagalba besigelbėjantiems nuo karo yra nekvestionuotinas žmogiškumo veiksmas.

„Socialdemokratus neramina Lietuvos visuomenėje skleidžiamos nuotaikos, kurstančios baimę pabėgėlių nuo karo atžvilgiu. Lietuva jau ne vienerius metus priima pabėgėlius ir deda visas pastangas, kad jie būtų integruoti į mūsų visuomenę, o ne nustumti į jos paraštes. Kitokio baimė skatina susipriešinimą, kuris galiausiai gali peraugti į sunkiai suvaldomus konfliktus.

Kad to išvengtumėme, turime diskutuoti apie Lietuvai priimtiną imigrantų intergavimo modelį, kuris, viena vertus, įgyvendintų visų įstatymus gerbiančių piliečių lygybę, o antra vertus, nereikalautų paminti mūsų demokratijos pasiekimus bei Lietuvos kultūrinę ir politinę tapatybę.

Norėdami išsaugoti Europos Sąjungos vienybę, turime ne tik reikalauti pagalbos ir supratingumo mūsų atžvilgiu, bet ir dalintis ištikusių nelaimių našta“, – teigiama LSDP išplatintame pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!