- Reklama -

TS-LKD rinkimų štabui vadovaus susikompromitavęs buvęs ūkio ministras D.Kreivys. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Prezidiumas suformavo 2016 m. Seimo rinkimų štabą. Štabo vadovu išrinktas susikompromitavęs buvęs ūkio ministras, TS-LKD partijos pirmininko pavaduotojas, Seimo narys Dainius Kreivys.

Kaip žinia, 2011 m. kovo mėn.Vyriausioji tarnybinės etikos komisija  (VTEK) nutarė, kad tuometinis ūkio ministras Dainius Kreivys, skirdamas europinę paramą mokykloms, kurių rekonstrukcijos darbus turėjo atlikti su jo motina susijusi bendrovė, neįvykdė įstatymuose numatyto reikalavimo – vengti interesų konflikto ir elgtis, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra. Taip pat nutarė, kad D. Kreivys nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų laiku pateikti privačių interesų deklaraciją bei netiksliai nurodė duomenis, dėl kurių galėjo kilti interesų konfliktas.

„Ministro išleistas įsakymas dėl ES paramos skyrimo buvo neabejotinai palankus, reikšmingas ir siektinas bendrovės „Specializuota komplektavimo valdyba“ ūkinėje veikloje. Ministrui buvo žinoma, kad jo motina yra bendrovės SKV akcininkė, jis pats šioje bendrovėje ėjo atsakingas pareigas – buvo akcininku, direktoriumi, valdybos nariu. Ministras, kaip bendrovės SKV akcininkės sūnus turi privatų suinteresuotumą sėkminga šios įmonės veikla“, – buvo teigiama VTEK išvadose.

Viešą nepasikėjimą D.Kreiviu buvo išreiškusi ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Daryti du darbus politikas negali. Jis turi arba būti politiku, arba verslininku”, – tuomet teigė Prezidentė.

Darius Kreivys buvo priverstas atsistatydinti. Jis apskundė teismui VTEK išvadas, tačiau teismo sprendimas buvusiam ūkio ministrui buvo nepalankus – teismas patvirtino, kad buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys supainiojo viešus ir privačius interesus.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!