- Reklama -

Socialdemokratai teigia, kad Vytenis Andriukaitis - apšmeižtas. KK nuotr.

Socialdemokratai gina Europos komisarą Vytenį Andriukaitį ir teigia, jog jis buvo apšmeižtas.

“Europos komisaras Vytenis Andriukaitis konservatorių ir iš Prezidentūros buvo užsipultas ir apšmeižtas.

Užsienio žiniasklaidoje pasirodžius žiniai, paremtai neįvardytais šaltiniais, kad ES komisarui V.Andriukaičiui pavaldus departamentas neva leido Rusijai pačiai spręsti, iš kokių ES šalių leisti įvežti maisto produktus, LR Prezidentūra nieko nelaukusi, netikrinusi gandų pagrįstumo, viešai Lietuvos deleguoto ES komisaro V.Andriukaičio veiklą išvadino „apgailėtina“ ir pareikalavo komisaro prisiimti atsakomybę. Labai greitai paaiškėjo, kad visas puolimas – gandų pagrindu”, – teigiama LSDP išplatintame pranešime spaudai.

Ir pats ES komisaras Vytenis Andriukaitis, ir LSDP viešai pareiškė, kad Belgijos žiniasklaidos paskelbta žinia neatitinka tiesos.

“Reagavimas į nepatikrintus gandus aukščiausiu politiniu lygmeniu nedaro garbės Lietuvai kitų Europos Sąjungos šalių akyse. Kartu su oficialiu Prezidentūros pareiškimu buvo ne tik apšmeižtas ir bandomas sukompromituoti Lietuvos deleguotas ES pareigūnas.

Oficialus, tiesos neatitinkantis pareiškimas akivaizdžiai naudingas Rusijai. Prezidentės ir konservatorių komentavimai tiesiogiai atitiko krizėje atsidūrusios Rusijos vykdomą politiką „skaldyk ir valdyk“.

Tuo tarpu Lietuva šią žinią eskalavo kaip oficialią poziciją, nors tokios nėra faktiniuose dokumentuose. Atvirkščiai. Rašte kalbama apie „grįžimą prie prekybos padėties prieš apribojimus“. Vadinasi, prie prekybos galimybių su visomis 28 ES šalimis. Dokumente taip pat rašoma, kad Rusija turi teisę vykdyti fitosanitarinius patikrinimus visose ES narėse, kaip tai būdavo ir anksčiau”, – teigiama pranešime spaudai.

„Jokių dvišalių susitarimų šių dokumentų pagrindu negali net būti. Europos komisijai tenka atsakinga užduotis stiprinti partnerišką visų ES šalių dialogą ir solidarią mūsų visų poziciją šiuo klausimu“, – sako ir pats ES komisaras V. Andriukaitis.

“Akivaizdu, sankcijų ir krizės prispausta Rusija dabar labai norėtų dvišalių santykių su atskiromis ES valstybėmis ir visomis išgalėmis ieško tokių galimybių. Tuo tarpu Europos sąjungai kaip niekada svarbi vieninga pozicija kalbantis su Rusija.

Klausimas – kam naudingi oficialūs vienos iš šalių vadovų pareiškimai apie išskirtinių sąlygų kažkam sudarymą, grįsti absoliučiais gandais?  Kam tuomet dirba kai kurie mūsų politikai?” – klausiama LSDP pranešime spaudai.

“Socialdemokratų partija kviečia Lietuvos politikus, pareigūnus paneigti ankstesnius pareiškimus, paskelbtus gandų pagrindu. Taip pat atšaukti neigiamus epitetus apie Lietuvos deleguoto ES komisaro V.Andriukaičio veiklą ir atsakomybę”, – teigiama pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!