- Reklama -

Agnė Zuokienė. KK nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicinės Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas penktadienį kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją, prašydamas ištirti galimai viešus ir privačius interesus supainiojusio Vilniaus mero Artūro Zuoko ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojos, teisėkūros poskyrio vedėjos Ledos Žilinskienės veiksmus, kai ji tarnyboje, naudodamasi tarnybiniu kompiuteriu, parengė Seimo nutarimo projektą, propaguojantį A. Zuoko vadovaujamos sąjungos „Taip“ politines nuostatas, kurį Seimui pasirašė ir pateikė Vilniaus miesto mero žmona Agnė Zuokienė ir kiti jo partijos nariai.

”Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas toliau gina ne vilniečių, bet monopolinių šilumos tiekėjų interesus ir jų interesų protegavimui pasitelkė ne tik savo žmoną Agnę Zuokienę, dar tebedirbančią Seime ir kitus parlamentarus, bet ir sostinės savivaldybės administracijos darbuotojus, einančius su parlamento nutarimų rengimu visiškai nesusijusias tarnybines pareigas. Iš savivaldybės kompiuterių yra rengiami monopoliniams šilumos tiekėjams naudingi įstatymų projektai, o Seime juos teikia mero žmona Zuokienė ir jo partijos bendražygiai. Tokį galimą piktnaudžiavimą užimama padėtimi, kontroliuojant savivaldybės administracinius ir žmogiškuosius resursus bei viešųjų ir privačių interesų painiojimą turėtų ištirti ir įvertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas.

Etikos sargams adresuotame skunde nurodama, kad 2012 metų spalio 23 dieną Seimo kanceliarijoje buvo įregistruotas Seimo nutarimo projektas „Dėl Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos“. Nutarimo projektą pasirašė parlamentarai, sąjungos „Taip“ nariai ir buvę kandidatai į Seimą – mero žmona Agnė Zuokienė, Žilvinas Šilgalis, Ligitas Kernagis, Vytautas Kurpuvesas, Zita Užlytė, Donalda Meiželytė, tačiau, kaip rodo kompiuterinėje dokumento originalo laikmenoje esantys duomenys, Seimo narių teikiamo dokumento autorė yra Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Teisėkūros poskyrio laikinoji vedėja L. Žilinskienė, o pats dokumentas parengtas naudojantis Vilniaus miesto savivaldybės administracijos kompiuterine technika. Taip pat pažymima, kad vienas iš šio nutarimo projekto iniciatorių Ž. Šilgalis žiniasklaidai prasitarė, kad šis projektas yra sąjungos „Taip” iniciatyva, o L. Žilinskienė buvo įvardinta, kaip „mūsų teisininkė“.

Seime įregistruotu nutarimu siekiama peržiūrėti Nacionalinę energetinės nepriklausomybės strategiją, atsisakant atominės energetikos ir numatant elektros energijos gamybą kogeneracinėse elektrinėse. Taip pat siekiama vykdyti bei skatinti atsinaujinančių išteklių energetikos plėtrą bei biokuro kogeneracinių elektrinių renovavimą ir statybą. Viešoje erdvėje identiškus pasiūlymus nuolat teikia Vilniaus šilumos tiekėjai, buvę „Rubicon“ grupės vadovai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!