- Reklama -
H. Svoboda pažadėjo kovoti dėl Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymui reikalingų lėšų. KK nuotr.
Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius džiaugėsi glaudžiu Lietuvos ir Europos Parlamento socialdemokratų bendradarbiavimu. KK nuotr.
KK nuotr.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos nariai bei Europos Parlamento (EP) socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė, Justas Vincas Paleckis bei Zigmantas Balčytis susitiko su Europos Parlamento Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos pirmininku Hanesu Svoboda (Hannes Swoboda). Kalbėdamas apie bendras Europos ir Lietuvos politines aktualijas H. Svoboda pažadėjo kovoti dėl Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymui reikalingų lėšų.

Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius džiaugėsi glaudžiu Lietuvos ir Europos Parlamento socialdemokratų bendradarbiavimu. LSDP frakcijos nariai klausė pirmininko H. Svobodos nuomonės apie esamą ekonominę ir politinę padėtį Europoje, finansinių problemų sprendimo būdus, emigracijos, šalių „nukraujavimo“, nedarbo problemas, aptarė reikšmingą Lietuvai Ignalinos atominės elektrinės uždarymo finansavimo klausimą.

IAE uždarymas buvo viena iš sąlygų, kad Lietuva būtų priimta į Europos Sąjungą. Vakarų Europa žadėjo sumokėti tam tikrą kainą, kad šis objektas būtų uždarytas. Lapkričio mėnesį svarstant ES biudžetą itin reikšmingas Lietuvai bus IAE uždarymo lėšų skyrimo klausimas. Socialdemokratas Seimo narys Rimantas Sinkevičius klausė, ar Europos socialdemokratų frakcija sieks, kad atominės jėgainės uždarymui būtų skirta tiek lėšų, kiek buvo sutarta ir reikalinga.

„Neuždaryta atominė elektrinė yra nesaugi ir tai yra visos Europos reikalas“, – nuogąstavo R. Sinkevičius.

Pasak H. Svobodos, EP socialdemokratų frakcija palaiko Lietuvą ir mano, jog reikia siekti susitarimo vykdymo.

„Mano šalyje – Austrijoje – žmonės jautriai vertina branduolinę energetiką. Mes statėme atomines jėgaines, vėliau jų statybas sustabdėme. Turime elektrinę, kuri niekada nebuvo paleista, bet naudojama kaip mokymo centras. Jei manote, kad neuždaryta IAE nėra pakankamai saugi, tai tampa ne tik Lietuvos problema, bet visos Europos. Aš esu už pakankamą finansavimą ir mūsų frakcija EP yra prieš bet kokius finansavimo sumažinimus. Šiuo klausimu mes aiškiai pateiksime nuomonę“, – žadėjo EP Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos pirmininkas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!