- Reklama -
Seimo narė Agnė Bilotaitė Ignalinos rajono savivaldybė aptarė regionų problemas
Seimo narė Agnė Bilotaitė Ignalinos rajono savivaldybė aptarė regionų problemas

Balandžio 18 dieną Ignalinoje lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo narė Agnė Bilotaitė. Po renginio viešojoje bibliotekoje viešnia buvo priimta savivaldybės administracijoje. Apie rajono aktualijas ir regioninės politikos problemas ji kalbėjosi su meru Henriku Šiaudiniu, mero pavaduotoju Gintautu Kinduriu ir savivaldybės administracijos direktoriumi Vidu Kreivėnu. Seimo narę lydėjo savivaldybės tarybos narys Vytautas Gimžauskas.
Pristatęs rajono situaciją, meras Henrikas Šiaudinis daugiausia kalbėjo apie skaudžiausias problemas – didelį nedarbą, žlugdančias centralizacijos pasekmes, sudėtingą smulkaus ir vidutinio verslo padėtį regionuose, ypač sumažėjusias vietos savivaldos galias. „Regionų politikos mūsų valstybėje išvis nėra, ilgą laiką ji tik buvo imituojama. Centralizacija iš regionų pašalina ir dar esamas biudžetines darbo vietas, paimkim policijos, priešgaisrinės apsaugos ir kitus pavyzdžius. Pas mus darbo vietų mažėja, bet biudžeto išlaidos lieka tos pačios, nes visos lėšos suplaukia į Vilnių“,- sakė meras.
Savivaldybės administracijos direktorius V. Kreivėnas iškėlė nuolat keičiamo ir labai sudėtingai išdėstyto Viešųjų pirkimų įstatymo trūkumus, kurie yra didžiulis stabdis atliekant įvairius darbus. Taip pat pastebėta, kad vis dar nepradėtas 2014-2020 metų Europos Sąjungos paramos finansinio periodo įgyvendinimas. Apgailestauta, kad savivaldybei nepaliekama teisės spręsti, kaip vykdyti savarankiškas funkcijas. Kalbėta apie atliekų tvarkymą, kurio savivaldybė negalės pavesti savo įmonei, apie keleivių vežimo paslaugas ir kita.
Seimo narė domėjosi įvairiais dalykais, kai kurie savivaldybės vadovų pateikti faktai ją ypač sudomino. „Seime dirbu antra kadencija ir stengiuosi negalvoti, kad Vilnius yra visa Lietuva. Už 100 kilometrų nuo sostinės pamatai visai kitokią situaciją“,- teigė Seimo narė ir sakė pritarianti mero ir kitų kalbėjusių mintims. Kartu prieita prie išvados, kad situaciją pagerintų ir pagalba regionų savivaldybėms būtų mokestinės lengvatos. Seimo narė A. Bilotaitė linkėjo sėkmingų rinkimų, po kurių į valdžią ateitų kompetentingi politikai. Susitikimo pabaigoje apsikeista suvenyrais.

Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!