- Reklama -
Pristatytas naujas nuotraukų albumas, skirtas Ignalinos 150-mečiui
Pristatytas naujas nuotraukų albumas, skirtas Ignalinos 150-mečiui

Minint Kultūros dieną, Ignalinos viešojoje bibliotekoje buvo pristatytas nuotraukų albumas „Ignalina“, skirtas miesto 150 metų jubiliejui. Savivaldybės administracijos parengtame ir leidyklos „Eugrimas“ išleistame nuotraukų albume yra 112 puslapių, 102 fotografijos. Daugumos jų autoriai – Ignalinos krašto gyventojai, prisidėję prie bendro darbo, sukūrę dovaną jubiliejų švenčiančiai Ignalinai.

Šalia gražiausių miesto ir krašto nuotraukų spausdinama Ignalinos miesto vardo atsiradimo legenda, kurią sueiliavo ignalinietė mokytoja Marija Čepulėnienė (Pirmasis Ignalinos legendos tekstas parašytas pokario metais, ne ignaliniečio, o tuo metu Ignalinoje gyvenusio ir mokytojavusio žinomo keliautojo, kraštotyrininko, pedagogo Liudo Alseikos. Jis legendą užrašė pagal Budrių kaimo žmonių pasakojimus).

Legendos autorė Marija Čepulėnienė dėl sveikatos negalėjo dalyvauti renginyje, mero dovanotomis knygomis ji džiaugiasi namuose. Mamos palinkėjimus ir mintis perdavė sūnus Vidmantas Čepulėnas.

Jis perskaitė laišką, kuriame M. Čepulėnienė prisimena, kaip apie 1970 metus išgirdo apie legendą, kaip sukūrė poemą, o vėliau su mokiniais statė spektaklį jos motyvais. „Šiandien džiaugiuosi, kad mano poemą rajono valdžia įdėjo į nuotraukų albumą. Dėkoju merui H. Šiaudiniui, mano buvusiam mokiniui, ir esu labai patenkinta. Visiems perduodu geriausius linkėjimus…“,- rašoma autorės laiške.
Savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis visiems dėkojo už bendrą darbą ir sakė, kad šis nuotraukų albumas bus graži dovana ignaliniečiams, miesto svečiams ir dar kartą primins ir įprasmins Ignalinos legendą. Meras pasveikino nuotraukų autorius, jiems dovanotos naujosios knygos ir gėlės.

Albumo autoriai
Renginio dalyviai albumo vaizdus pamatė ekrane, o trys knygos buvo padovanotos teisingai atsakiusiems į pateiktus klausimus apie Ignaliną.

Bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė pristatė parodą, kurioje eksponuojami plakatai su senomis ir naujomis Ignalinos miesto fotografijomis. Plakatuose pateikiama miesto gyvenimo, švenčių, kultūros, švietimo ir kitų įstaigų raidos istorinė medžiaga. Šis miesto Ignalinos jubiliejui skirtas darbas atliktas įgyvendinant projektą „Kultūrinis bendradarbiavimas tarp Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos (Lietuva) ir Ostfoldo apskrities bibliotekos (Norvegija), siekiant skaitmeninti kraštotyrą”.

Renginį praturtino muzikiniai pasirodymai. Kanklėmis grojo Ignalinos muzikos mokyklos mokinė Rūta Mikučionytė (10 m.), akordeonistas Armandas Keperšovas (8 m.), dainavo mokyklos „Šaltinėlis“ auklėtinis Nojus Žilo. Dainą „Ignalina“ atliko krašto auksiniai balsai – Birutė Paukštienė ir Aldona Čeponienė. Kultūros dienos proga koncertą dovanojo akordeonistas Salvijus Aukštuolis.

Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!