- Reklama -

Partijos „Neapmokestinamų pajamų didinimas“ vienas iš steigimo iniciatorių Seimo narys Naglis Puteikis. KK nuotr.

Teisingumo ministerija atsisakė patvirtinti steigiamos partijos „Neapmokestinamų pajamų didinimas“ pateiktų duomenų tikrumą, įstatų ir kitų dokumentų atitikimą įstatymų reikalavimams.

Vasario 1 d. Teisingumo ministerijai pateiktuose partijos steigimo dokumentuose buvo nurodyti 2385 partijos steigėjų, dalyvavusių partijos steigiamajame suvažiavime, duomenys. Šiuos duomenis patikrinus Gyventojų registre bei Neveiksnių ir ribotai veiksnių asmenų registre, taip pat su kitų partijų narių sąrašais, buvo išsiaiškinta, kad nesutampa dalies asmenų vardai ir pavardės, neatitinka jų asmens kodai, dalis asmenų priklauso kitoms politinėms partijoms. Steigėjų sąraše buvo nustatyti tik 1888 teisingi įrašai, o pagal Politinių partijų įstatymo reikalavimus mažiausiai 2000 asmenų gali įsteigti politinę partiją.

Pateiktuose dokumentuose taip pat yra neaiškus ir netikslus partijos valdymo organų formavimas, nenurodyti, kaip to reikalauja įstatymas, partijos tikslai bei tarpusavyje nesuderinti įstatų nuostatai.

Teisingumo ministerija taip pat kreipėsi į mokslininkus su prašymu pateikti savo nuomonę, ar viešasis juridinis asmuo savo pavadinime vartodamas žodžių junginį „neapmokestinamųjų pajamų didinimas“ neklaidina visuomenės dėl savo veiklos tikslų ir jam teisės aktais suteikiamų teisių.

Su kompetentingų specialistų gauta išvada dėl steigiamos partijos pavadinimo steigėjai bus supažindinti gavus šią išvadą.

Visus šiuos trūkumus steigiama partija galės pašalinti tik surengusi naują steigiamąjį suvažiavimą.

TM inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!