- Reklama -

TS-LKD partijos pirmininko rinkimuose dalyvaus ir prof. V.Landsbergis.KK nuotr.

Šiandien paaiškėjo galutinis kandidatų, dalyvausiančių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko rinkimuose, sąrašas. Iš 18 iškeltų kandidatų, 5 pareiškė norą dalyvauti rinkimuose: tai dabartinis TS-LKD partijos pirmininkas Andrius Kubilius, TS-LKD partijos pirmininko pavaduotojas Valentinas Stundys, europarlamentaras Vytautas Landsbergis ir europarlamentarė Laima Andrikienė, į partijos pirmininkus kandidatuojanti su partijos atsinaujinimo ir modernizavimo darbotvarke.

TS-LKD partijos nario Naglio Puteikio kandidatūra taip pat buvo iškelta, tačiau TS-LKD partijos Priežiūros komiteto sprendimu, N. Puteikis kurį laiką negalės eiti vadovaujančių pareigų visų lygių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos organuose.

Vienu iš kandidatų iškeltas TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininkas A. Anušauskas savo pareiškime teigia: „Kaip TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininkas, svarstantis iškeltas kandidatūras į partijos pirmininkus, dėl jų iškėlimo atitikimo įstatams ir Priežiūros komiteto sprendimams, dėkoju už parodytą pasitikėjimą, tačiau atsisakau būti kandidatu į partijos pirmininkus“.

A. Anušauskas pabrėžia, kad partijos pirmininkų tiesioginius rinkimus vertina kaip vienintelę tiesioginės partinės demokratijos praktiką, kuria pasižymi tik Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Jis mano, kad partijoje yra stiprūs vertybiniai akcentai ir reikalingos permainos, kurios susijusios ne tiek su konservatizmo atšakų konkurencija, kiek su viena kitos papildymu, išryškinimu ir stipresniu solidariu veikimu, tai sudaro prielaidas neabejoti partijos demokratiniu pasirinkimu ir pasitikėjimu demokratinėmis tradicijomis.

Vienu iš kandidatų siūlytas Mantas Adomėnas dėkojo partijos skyriams ir jos nariams, teikusiems jo kandidatūrą į TS-LKD pirmininkus. „Mums, kaip Sąjūdžio pradėtą Lietuvos valstybės kūrimo ir įtvirtinimo darbą tęsiančiai politinei jėgai, pagrindinei opozicijos populistinėms bei antivalstybinėms jėgoms partijai, tai yra nepaprastai svarbios pareigos. Jos reikalauja ir visuminės Lietuvos raidos vizijos, ir gilios politinės veiklos patirties, ir iš jų kylančio visų partiečių pasitikėjimo. Tikrai nesijaučiu šioms pareigos pribrendęs, todėl atsiimu savo kandidatūrą“, – savo pareiškime teigė M. Adomėnas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!