- Reklama -
Ar A.Kubilius nežino, kas yra 'PKN Orlen' akcininkai, ar tik vaidina, kad nežino?

Premjero Andriaus Kubiliaus Vyriausybė, nusprendusi parduoti likusį 10 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų paketą, pareiškė sieksianti garantijų, kad ateityje šios akcijos neatitektų Rusijos bendrovėms. Tačiau nutylima, kad jau dabar „Mažeikių nafta“ faktiškai priklauso Rusijos naftos milžinei „Lukoil“.

Kaip teigiama spaudoje, „Lukoil“ priklauso daugiau nei pusė Lenkijos naftos koncerno „PKN Orlen“ akcijų. „Matome keistą situaciją – arba Valstybės saugumo departamentas slepia informaciją nuo premjero, arba jis nežino, kas slepiasi tarp „PKN Orlen“ akcininkų“, – sakė „Fronto“ partijos laikinasis štabo vadovas Audrius Butkevičius.

„Tačiau visiškai įmanoma, kad A.Kubilius viską žino ir eilinį kartą žaidžia savo elektorato jausmais“, – sakė A.Butkevičius.

Kitas faktas, verčiantis abejoti premjero ketinimais, yra tas, kad dar pirmą kartą būdamas premjeru, A.Kubilius pasistengė, kad didelius šalies naftos išteklius valdanti bendrovė „Geonafta“ atitektų „Dujotekanos“ savininkui Rymantui Stoniui. Tada iš „Geonaftos“ privatizavimo konkurso buvo pašalintas kitas pirkėjas – Danijos bendrovė „Odin group“.

Kaip rašoma spaudoje, danai buvo įsitikinę, kad laimės konkursą, nes pasiūlė didžiausią kainą. Tačiau dabartinio premjero A.Kubiliaus patarėjo Stasio Vaitkevičiaus vadovaujamas Valstybės turto fondas pardavė danams privatizavimo sąlygas su jau negaliojančiais vyriausybės nutarimais.

Būtent pagal juos danai paskaičiavo investicijas ir turėjo nustebti, kai jų pasiūlymas VTF buvo atmestas. Dokumentų klastojimo faktas akivaizdus.

Vėliau „Geonaftos“ privatizavimą tyrę Revizijų departamento revizoriai konstatavo, kad A.Kubiliaus nutarimu „Geonafta“ buvo parduota įmonei, kuri neatitiko nė vienai privatizavimo konkurso sąlygai.

„A.Kubiliui nėra svetimos žemiškos silpnybės stambių pinigų traukai, – sakė A.Butkevičius, – tik taip galima paaiškinti keistus sutapimus bei tą aklą užsispyrimą didinti mokesčius, kas dar kartą patvirtina jo socialinį nejautrumą.“

2009-02-13

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!