- Reklama -

Trakų kalėdinė eglė džiugina ir trakiečius, ir jų svečius

Kas gali būti romantiškiau už savaitgalio akimirkas Trakų pilyje? Juolab, kai čia įsikūrė Trakų – Kalėdų Senelių sostinės – miestelis su Kalėdų Senelio rezidencija. Čia savaitgaliais plūsta vaikai, jų tėveliai susitikti su lietuvišku Seneliu Kalėda bei Kalėdų Seneliais iš kitų pasaulio šalių.

„Praėjusį sekmadienį Trakuose viešėjo lenkų Kalėdų Senelis – Šv. Mikalojus, svečių sulauksime ir šį savaitgalį – Kalėdų Senelio iš Latvijos, kuris latviškai vadinamas Ziemassvētku vecītis. Jis atvyksta sekmadienį, gruodžio 13 dieną, 12 valandą, kartu su Latvijos ambasados Lietuvoje atstovais. Be to, pilies menėje 12.15 val. koncertuos Latvijos universiteto šokių ansamblis „Dancis“, kuris dovanos puikių šventinių akimirkų“, – sakė vienas iš Kalėdų Senelių sostinės organizatorių Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

Trakų seniūno žodžiais, latviai, mūsų broliukai, išskirtinai domisi originaliu, tik Trakuose vykstančiu Kalėdų Senelių sostinės renginiu. Turizmo srities atstovai, pernai apsilankę šiame renginyje, jo paakinti, netgi įkūrė Latvijos Kalėdų Senelių asociaciją, kurios vienas iš tikslų – išpopuliarinti tautišką Ziemassvētku vecītis įvaizdį.

„Latviai tvirtino, kad jų šalyje pernelyg įsigalėjęs vadinamisis Santa Klausas, nors šalyje Kalėdos švenčiamos pagal senąsias latvių tradicijas. Susipažinę su mūsiškiu lietuvišku Kalėda, jie nusprendė atgaivinti ir tautišką Ziemassvētku vecītį“, – tvirtino K. Vilkauskas.

Trakų seniūnas pridūrė, kad turime ko pasimokyti ir iš latvių. Juk ne visi žino, kad apskritai kalėdinės eglės puošimas atkeliavo…iš Rygos. Istoriniai šaltiniai liudija, kad dar 1510 metais Rygoje pirmąkart Europoje buvo papuošta iš miško atgabenta žaliaskarė. Ši tradicija išplito po senąjį žemyną ir nedaug kas numano, kaip ji atsirado.

Be susitikimų su lietuvišku ir latvišku Kalėdų Seneliais, pilyje netrūks pramogų ir linksmybių. Kalėdiniame miestelyje pilies kieme šeštadienį, gruodžio 12 dieną, pasakas vaikams skaitys Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Liesys, dirigentas Vytautas Lukočius, sekmadienį – galiūnas Vidas Blekaitis ir dainininkas Vaidas Baumila. Lauks „Marceliukės klėties“ vaišės, Trakų Nykštuko linksmybės, gera nuotaika.

„Trakuose Kalėdas švęsime visą mėnesį, tai bene ilgiausios pasaulio Kalėdos, kuriose viešės dar ne vienos užsienio šalies Kalėdų Senelis“, – sakė K. Vilkauskas.

Trakų seniūnijos informacija

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!